Stiko Per Larsson skriver på för Warner Music

stiko-per-larsson-warner-music

Dalkarl, låtskrivare och artist, alltsedan han 2007 ensam gick dalkarlsvägen från Rättvik till Stockholm har det stått klart att Stiko Per Larsson är en man som tar sin egen väg.

Två album och 4 vandringsturnéer* senare är det dags att samla krafterna för nästa stora etapp. Vart 2011 års vandringsturné kommer att bära kan inte avslöjas ännu, men det ännu obetitlade album som planeras för våren 2011 kommer att släppas av Warner Music Sweden.

Stiko Per Larsson som själv har producerat sina två första album på det egna bolaget Marley Produktion inleder nu ett samarbete med Warner Music. ”Jag har alltid tyckt att Warner har en spännande bredd på sin utgivning och många av mina svenska favoriter finns på bolaget” säger Stiko som lovar att det nya albumet kommer att bli som de tidigare bara ”mycket mer och bättre”. Stiko ger sig i dagarna in i Decibel studion för att tillsammans med sitt liveband och producenten Ola Gustafsson (Med Winnerbäck, Melissa Horn och nu senast Anna Stadling på meritlistan) påbörja inspelningarna som beräknas vara klara tidigt 2011.

Mattias Wachtmeister, A&R-ansvarig på Warner Music Sweden kommenterar att Stiko är den första – och enda – artist han gått 31 kilometer för att se spela och jag räknar med att hela bolagets kondition kommer att förbättras avsevärt när vi våren/sommaren 2011 kommer att följa senaste signing på turné. Att resekostnaderna kommer att bli begränsade i sammanhanget är en klar fördel i dessa dagar.

Stiko Per Larsson – Stiko är ett s.k. Gårdsnamn som traditionellt används i dalarna för att beteckna de personer som kommer från en viss gård.

Diskografi: Flyktsagor (2008), Kap Farväl (2009)

*Vandringar:
2007 Rättvik – Stockholm (dalkarlsvägen)
2008 Stockholm – Rättvik (dalkarlsvägen)
2009 Göteborg – Stockholm (510 km)
2010 Stockholm – Oslo (710 km)

Scroll to Top