Stiko Per Larsson och Nikola Sarcevic till Peace & Love

Vi kan nu presentera två mycket omtyckta och hyllade svenska akter till sommarens festival. Stiko Per Larsson och Nikola Sarcevic har båda besökt oss tidigare och kommer nu tillbaka till Peace & Love, som pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Stiko Per Larsson är äventyraren som flanerat såväl genom land och rike som på topplistor med sin folkinspirerade pop. Vissa känner honom som upphovsmannen till hockeylaget Leksands IF’s officiella låt “Bröder”, vissa känner honom som Leksingen som sedan 2007 slår publikrekord efter publikrekord på Peace & Loves scener, och vissa känner honom som vandraren som varje år ger sig ut på luffen till fots på sina vandringsturnéer för välgörenhet där självklara rutter som Stockholm-Oslo, Stockholm-Köpenhamn och Trondheim-Stockholm har avverkats.
Tre album har det hunnit bli varav hans nya Järnbärarland släpps i april, och i maj blir det återigen vandring, den här gången mellan Skanör och Leksand. Och vad vore väl Peace & Love utan Stiko Per Larsson?

Nikola Sarcevic, som också är känd som sångare och huvudsaklig låtskrivare i Millencolin, släpper nu sitt fjärde soloalbum. Nikola återgår återigen till det engelska språket efter att ha gjort det senaste albumet på svenska och det var i samband med det albumet vi såg Nikola på scen på Peace & Love senast. 2010 var vi nog många som gick och nynnade på ”Bocka av” eller ”Mitt Örebro” och skivan Nikola & Fattiglapparna blev en stor succé. Nu kommer Nikola tillbaka till Peace & Love som stopp på en omfattande turné världen över under våren och sommaren.

Scroll to Top