Stiko Per Larsson etta på iTunes

stiko-per-larsson-2011Nu på måndag den 17 januari släpper Stiko Per Larsson sin första nya musik sedan han i slutet av fjolåret skrev på för Telegram Records Stockholm/Warner Music. ”Oxens år” är titeln på sången som utan omskrivningar berättar om just ”Oxens år” och vad det förde med sig ur ett personligt perspektiv. Den digitala EP:n innehåller också en akustisk inspelning av favoriten ”Ladyhawke” samt Stikos första engelskspråkiga inspelning, den helt nyskrivna ”Antarctica”.

Nyheten om EP:n tycks ha spridit sig som en löpeld bland Stikos fans och medlemmar i fanklubben Stiko Stalkers – som gärna vandrar med på artistens turnéer – och redan igår kväll nåddes första platsen på iTunes-listan – 5 dagar innan release, en företeelse i vanliga fall reserverad för en exklusiv skara världsstjärnor.

”Oxens år” förebådar förstås Stiko Per Larssons tredje album som kommer att få titeln ”Varken stjärna eller frälst” – släppdatum kan nu bekräftas till 6 april 2011. Den 13 låtar tunga produktionen signerad Ola Gustafsson mixas i dagarna färdigt av Linus Larsson på Gotland.

Ny skiva – men kanske ännu viktigare – dags för en riktig vandringsturné; och inte vilken vandring som helst. Det är dags för ett nytt ben i den skandinaviska huvudstadstriangeln när Stiko tar ut kursen mot Köpenhamn. Stockholm – Köpenhamn; fågelvägen en sträcka på dryga 500 kilometer, men med ambitionen att möta våren på vägen och spela 39 gånger mellan den 20 april och 28 maj kan vi lova att den faktiskt tillryggalagda sträckan kommer att bli betydligt längre. Det kommer att vandras, spelas, livestreamas och videobloggas mer än någonsin tidigare!

Rulla till toppen