Stiko Per Larsson är tillbaka från Vandringsturnén

Foto: Niclas Brunzell
Foto: Niclas Brunzell
36 dagar senare var så Stiko Per Larsson tillbaka i Stockholm igen, efter sin hittills längsta vandringsbedrift som i år startade i Trondheim.
Ca 70 000kr har samlats in till förmån för SOS Barnbyar och deras projekt i Ukraina.

Det blev en lång och hård resa, men också ett fantastiskt roligt äventyr. Jag fick se en massa nya platser och fick spela i stugor, lador, parker, konserthus och i trädgårdar. Stödet från folk både online och längs vägen var enormt. Många ville stanna och prata, bjuda på fika och prata om vädret, vägarna och turnén. Andra skickade hälsningar via paket, sms, mail och liknande. Det är ju sånt som gör det värt att kämpa på mot slutmålet.

Turnén uppmärksammades i bland annat TV2 Norge, Radio Norge, SVT, TV4, SR och massa lokaltidningar.

Det absolut starkaste minnet är när en sjätteklass i Djurås arrangerade en av konserterna, på Älvudden i Djurås. Jag förväntade mig en lugn kväll med 30-40 pers i publiken och en liten ”mellanlandning” innan större städer och platser. Istället kom över 400 personer! Allting arrangerat av en mellanstadieklass och deras lärare. De bakade bullar och sålde kaffor samt gick runt med bössor och vi fick in över 16000:- till SOS Barnbyar! Fantastiskt!

Stikosagan i siffror:
36 dagar – så länge vandrade Stiko
40 konserter
920 kilometer
1 210 720 steg
ca 8000 åhörare
Slutligen skänktes ca 70000kr till SOS Barnbyar.

Scroll to Top