Steven Tyler berättar om Aerosmiths problem

aerosmith-2007

Steven Tyler har nyligen uttalat sig till TMZ.com om det turbulenta år som varit för det legendariska rockbandet Aerosmith. Han säger själv att han varit ”gift med” Aerosmith i 40 år men att det nästan slutade i skilsmässa under föregående år. Gruppen tänker nu ändå genomföra en ny världsturné i år och kommer då även att besöka Sverige.

Det var under sommaren förra året som Aerosmith avbröt sin USA-turné tillsammans med ZZ Top efter att den 61 år gamle Steven Tyler skadat sig när han föll från scenen mitt under en konsert vilket inledde en påfrestande sexmånaders-period för bandet. Tyler lät meddela att han planerade att ta en två år lång paus från Aerosmith för att fokusera på ett soloprojekt vilket i sin tur fick resten av bandet att öppet börja diskutera möjligheten att ta in en ersättare.

Frontmannen lade in sig på en rehabiliteringsklinik i december för beroende av smärtstillande och hans manager och advokater hotade med en rättsprocess om Aerosmith försökte hitta en ny sångare.

Steven Tyler hade stora alkohol- och drogproblem under 70- och 80-talen men lyckades ta sig ur missbruket efter en rehabilitering 1986.

Scroll to Top