Steve Lukather kommer till Sverige

Frontmannen i TOTO, Steve Lukather, är aktuell med nytt soloalbum “Transition”, som släpps i Sverige den 23 januari, 2013. I mars kommer han till Sverige för fyra konserter: 17/3 Pustervik, Göteborg, 18/3 Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala, 19/3 Nalen, Stockholm, 20/3 Kulturbolaget, Malmö.

Steve Lukather är en kär gäst i Sverige både som ledande medlem av TOTO och soloartist.

Steve’s sjunde soloalbum ”Transition” har en perfekt balans mellan stil, kraft och fantasi där han tar till sig risker och utmaningar på ett sätt de flesta inte ens vågar närma sig. ”Transition” blev en vändpunkt både för albumet och för mig, förklarar Lukather. ”När vi skrev låtarna, tänkte jag på allt jag sett – alla människor jag förlorat i mitt liv, de stora och svåra upplevelser jag har gått igenom och hur slutligen det var dags att få ihop och omfamna saker för vad de är, eftersom vi har bara ett liv att leva och måste göra det bästa av det.” Steve avslutar: ”Cat’s out of the bag. Yes… my new record is called ’TRANSITION’. Pretty much says it all. I am excited for you all to hear it.”

Lukather har behållit sin plats på listan över världens bästa gitarrister – liksom Jeff Beck, Eddie Van Halen, Jimmy Page, Larry Carlton m.fl. Han har också lett Toto tillsammans med David Paich genom varje steg av bandets platinumkantade historia, samtidigt som han har spelat på album med musiker som Michael Jackson, Warren Zevon, Aretha Franklin, Stevie Nicks, Don Henley, Richard Marx och andra pop- och rockhjältar.

Banduppställning
Steve Lukather – guitarr / sång
Eric Valentine – trummor
Steve Weingart – keyboard / sång
Renee Jones – bas / sång

Scroll to Top