Steve Lukather från Toto släpper nytt

Den 23 januari släpper Mascot Records Steve Lukathers sjunde soloalbum Transition.

Transition är en väl balanserad blandning av stil, kraft och fantasi där Steve Lukather tar chansen att utmana sig själv på ett sätt som de flesta andra gitarrister inte ens drömmer om.

Det senaste decenniet har varit tufft för Lukather, en skilsmässa, hans mors bortgång och trassliga affärer gjorde att han nästan tappade lusten att spela – något som nästan blivit en mani sedan han såg the Beatles framträdande på the Ed Sullivan Show på TV vid sju års ålder. Men idag är gitarr-gurun tillfreds, hälsosam och har återigen hittat glädjen till att skapa och spela musik. Detta återspeglar sig i nya plattan Transition som nog kan vara den bästa platta han gjort.

”Transition är en vändpunkt för plattan och för mig” förklarar Lukather. ”När vi skrev låtarna funderade jag mycket kring alla människor jag mött, alla vänner och familjemedlemmar som dött, de fantastiska och svåra erfarenheter jag haft och jag kom fram till att nu var tidpunkten den rätta att acceptera allt för vad det är. Vi har endast ett liv och vi måste göra det mesta vi kan av det.”

I mars 2013 beger sig Steve Lukather ut på en sju veckor lång Europa-turné då han även besöker Sverige.

Låtlista:
1. Judgement Day
2. Creep Motel
3. Once Again
4. Right The Wrong
5. Transition
6. Last Man Standing
7. Do I Stand Alone
8. Rest Of The World
9. Smile

Svenska turnédatum
17/03/13 Pustervik, Göteborg, SE
18/03/13 UKK, Uppsala, SE
19/03/13 Nalen , Stockholm, SE
20/03/13 Kulturbolaget, Malmö, SE

Rulla till toppen