Spotify nu öppet för alla

spotify-logoDen unika svenska musiktjänsten Spotify har fått en ny skepnad. Nyligen lanserade de en helt ny version av sin klient och nu är det också fritt fram för alla att använda Spotify. Tidigare har det krävts en inbjudan från en annan användare för att få ta del av gratisversionen.

Samtidigt som dessa förändringar genomförts så har man också styckat upp tjänsten i tre olika konton. Precis som tidigare finns det fortfarande ett konto som är helt gratis där man får lyssna till reklam mellan låtarna. Skillnaden är att nu kan man bara lyssna på sin musik 20 timmar per månad. Detta konto har fått namnet ”Open”.

Förutom gratiskontot finns nu ett helt nytt konto vid namn ”Unlimited” som kostar 49 kr / månad där man slipper reklamen helt och hållet och kan lyssna hur mycket man vill. Skillnaden mot det tidigare existerande betalkontot – ”Premium” – är att man inte kan lyssna på Spotify på sin mobil och inte heller använda någon del av tjänsten offline.

Förhoppningsvis kan det nya upplägget locka fler användare att betala för sig och se till att Spotify äntligen går med vinst och därmed säkra framtiden för bolaget och den utmärkta tjänsten.

Scroll to Top