Spotify lanserar dejting-appar

spotify-logo10:e Maj, 2012 – Spotify, den digitala musiktjänsten lanserar två nu två nya appar, Tastebuds och Fellody, som parar ihop dig med potentiella partners baserat på din musiksmak.
Båda apparna integreras sömnlöst med Spotify för att hjälpa dig att ta kontakt med nya vänner eller potentiella partners med liknande musiksmak. Baserat på dina favoritartister, dina Spotify spellistor och utifrån Spotifys katalog med över 18 miljoner låtar gör apparna det möjligt att finna din själsfrände baserat på din musiksmak.

Apparna som lanseras idag:
• Tastebuds: Appen matchar dig med en potentiell partner baserat på de artister som du lyssnat mest på och din samling av spellistor. Kön, ålder och plats filtreras och sen får du direkt ett meddelande om eventuella matchningar och en uppmaning att dela spellistor med dem direkt. Lägg till dina Songkick uppgifter i din profil för att enkelt kunna dela med dig av spelningar du ska gå på – ett perfekt sätt att mötas i en “offline” miljö.

• Fellody: Dra och släpp en av dina spellistor i appen för att hitta vänner och potentiella partners med den högsta matchfaktorn. Du kan direkt skicka en “flirt” eller bläddra bland dina matchningar för att upptäcka ny musik. Du kan också kolla in topplistan för att se de mest populära artisterna i Fellody.

Sten Garmark, Director of Platform, på Spotify, säger: “Din musiksmak är ett av de vanligaste samtalsämnena på en dejt och det är viktigt att ha liknande smak, oavsett om det är en dejt eller bara när du träffar en ny vän. Harmoni på Spotify kan vara ett jättebra sätt att hitta nya vänner eller starta en relation på”

“Tastebuds.fm har kopplat samman människor genom musiken i ett antal år och vi är stolta över att ta denna unika dejting möjlighet till Spotifys plattform”, säger Alex Parish, medgrundare av Tastebuds.fm. “Spotify och Tastebuds.fm tror båda på att musik är det mest effektiva sättet att sammanföra människor. Faktum är att vi upptäckt att över 43 % av de första meddelandena får svar på Tastebuds – en mycket högre svarsfrekvens än hos icke musikbaserade dejtingsajter.”

“Efter vår lyckade lansering tillsammans med Spotify I Tyskland, är vi nu jätteglada över att kunna välkomna samtliga Spotify användare till Fellody, där de kan få fler groupies med deras musiksmak än Robbie Williams under nittiotalet”, skojar Robin Simon, medgrundare av Fellody.com. “Med Spotify får du tillgång till en hel värld av musik och Fellody ger dig direkt tillgång till en världsomfattande gemenskap av musikälskare. Sedan vår lansering ökar antalet internationella användare stadigt – musikälskare från mer än 70 länder pratar, diskuterar och flirtar genom Fellody.”

Här hittar du apparna:
Tastebuds: http://open.spotify.com/app/tastebuds
Fellody: http://open.spotify.com/app/fellody

Rulla till toppen