Spotify-konkurrenten Rara Music lanseras i natt

Natten till onsdagen lanseras den nya musiktjänsten Rara Music i 17 länder, däribland USA. Genom att erbjuda en enkel tjänst helt utan reklam så hoppas man kunna attrahera de 70% av Europas befolkning som idag inte använder digitala musiktjänster. Genom att endast erbjuda en betalversion så tror man sig också kunna ge högre ersättning till låtskrivare och artister.

Huruvida London-baserade Rara Music kan konkurrera med de redan etablerade musiktjänsterna Spotify och Wimp i Sverige återstår att se. Klart står emellertid att Spotify kritiserats från många håll under senare tid just för att deras ersättning till artister och rättighetsinnehavare är mycket låg. Ett hundratal oberoende skivbolag har helt tagit bort sin musik, däribland ledande bolag inom den idag mycket populära metalgenren såsom Metal Blade Records och Napalm Records.

Redan från start kommer Rara Music att kunna erbjuda 10 miljoner låter, detsamma som Spotify, och man har säkrat avtal med de fyra majorbolagen Sony, EMI, Universal och Warner Music såväl som 100 oberoende bolag. Bakom Rara står den ledande molntjänsten Omnifone och man hoppas inom ett år finnas i inte mindre än 40 länder.

Spotify säger sig välkomna den nya aktören på marknaden.

3 reaktioner på ”Spotify-konkurrenten Rara Music lanseras i natt”

  1. spotifi har iaf en graTis variation blir kvar där, tänker inte betala för musiken nu häller..

  2. Du tycker det är okej att andra jobbar gratis åt dig? I så fall kan du få jobba gratis åt mig också, jag har en del jobb som behöver göras.

  3. Om jag som målare målar en vägg hos dig får jag antagligen bara betalt en gång. Varför skall musikskapare ha betalt om och om igen??

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top