Spotify fortsätter att gå med förlust

Trots att musiktjänsten Spotify redovisar rekordsiffror så fortsätter resultatet att visa rött. Från 2010 till 2011 ökade omsättningen med 150 procent men samtidigt så ökade även förlusterna från 253 till 402 miljoner kronor. Till stor del har detta att göra med bolagets storsatsning på nya marknader samtidigt som mycket pengar går till skivbolagen för rättigheterna till musiken. För en dryg månad sedan lanserades Spotify på den viktiga och kapitalstarka tyska marknaden.

Spotify har under det senaste året också haft problem med att behålla oberoende skivbolag hos sig. Flera ledande metalbolag har exempelvis lämnat Spotify i protest mot låga ersättningar.

Källa: Itnyheter.nu

Spotify själva har kommenterat några uppgifter i denna artikel:

Dessa uppgifter kommer inte från oss utan ifrån Dagens Industri, viktigt att betona detta.

Vi signade hundratusentals indies bara under 2011, vi har en stor katalog med över 16 miljoner låtar och adderar 20,000 låtar per dag, att skriva att vi har haft problem med att behålla oberoende skivbolag stämmer inte. Vi är den största enskilda inkomstkällan för skivbolag i Sverige och den näst största digitala inkomstkällan för skivbolag i Europa,vi har betalat över 170 miljoner euro till rättighetshavare sedan start, 70% av våra inkomster går vidare till rättighetshavare.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top