Spelschemat för Sweden Rock klart

Sweden Rock Festival låter meddela följande:

Nu finns spelschemat upplagt på vår hemsida. Ett fåtal av de klara banden har inte bekräftade speltider ännu, därför är vissa tider märkta ”TBA” (”to be announced”). Så fort dessa speltider är klara kommer spelschemat att uppdateras. Detsamma gäller de tre akter som ännu inte har presenterats. De åtta NEMIS-banden som Studiefrämjandet tar fram kommer att presenteras senare i vår.

Tack vare vårt samarbetsavtal med musikinstrumentkedjan 4Sound kommer scenen som tidigare har hetat Zeppelin Stage (och dessförinnan Dio Stage, Spendrups Stage och demoscenen) i år att heta 4Sound Stage. Förutom namnet kommer scenen att vara likadan som tidigare.

Kiss har begärt att få börja spela klockan 23.00 istället för 23.30 på torsdagen. Därför har vi senarelagt Corrodeds tid på 4Sound Stage så att den som vill kan se merparten av båda konserterna.

Rush kommer med en produktion som tar lång tid att bygga, och därför kommer bara ett annat band att spela på Festival Stage på lördagen. Rush har också begärt att få börja spela klockan 21.30 istället för 23.30. För att kunna få in både Rushs stora produktion och lika många konserter som vanligt har vi tryckt ihop spelschemat en aning på lördagen, och även lagt till extra speltider på Rock Stage, Sweden Stage (2 st) och Rockklassikerscenen.

Eftersom vi har 83 band som spelar på fem scener är det ofta två och ibland tre band som spelar samtidigt. Vi har så långt det varit möjligt försökt undvika att schemalägga band i liknande subgenrer samtidigt. I vissa fall är det dock bandens turnéscheman, flygtider och annat som styr, så en del kompromisser har vi som vanligt fått göra. Vi hoppas ändå att så många som möjligt blir nöjda med schemat.

Följande band är ju också klara, men har ännu ej klar speltid: Morgana Lefay, Survivor, ASIA, Treat, Newsted, Amaranthe

Klicka här för årets spelordning!

Vi ses den 5-8 juni!

/Festivalledningen

Rulla till toppen