Spelning med At The Gates kan streamas

at-the-gates

Det legendariska melodiska dödsmetallbandet At The Gates (föregångare till den moderna upplagan The Haunted) från Göteborg spelade på Sweden Rock Festival i Blekinge den 5 juni förra året. Konserten spelades in av P3 Live och sändes i torsdags i Sveriges Radio. Från och med igår och 30 dagar framöver kan programmet streamas här.

At The Gates bildades i Göteborg 1990 med tvillingbröderna Jonas och Anders Björler som huvudsakliga låtskrivare. De släppte debutalbumet ”The Red in the Sky Is Ours” 1992 och kom att släppa ytterligare två album innan de avslutade sin karriär med den magnifika svansången ”Slaughter of the Soul” 1995, ett album som allmänt betraktas som ett av de viktigaste i metal-genres historia.

At The Gates turnerade intensivt i både Europa och Nordamerika under sin tid tillsammans. Efter det att de splittrats bildade bröderna Björler The Haunted som även de haft stor internationell framgång. Trummisen Adrian Erlandsson har senare spelat med brittiska Cradle of Filth. At The Gates håller för närvarande på att sammanställa material till en kommande DVD.

Scroll to Top