Soulstjärnan Maxwell till Berns i november

maxwell

Få artister – möjligen D’Angelo eller Erykah Badu – definierade nittiotalets neosoul lika tydligt som Maxwell. Debuten ”Urban hang suite” erbjöd en mer sansad och romantisk själfullhet än dåtidens överdrivet maskulina R&B och följdes upp av ”Embrya” och ”Now”, moderna, platinasäljande klassiker som påminde om varför soul kallas just soul.

Efter åtta års andhämtning från musikindustrin är han tillbaka och sluter en cirkel: i en tid då listorna domineras av Autotunad ringsignalsmusik, gör Maxwell det organiskt nyanserade albumet ”BLACKsummers’night” och visar än en gång hur tidlös R&B kan och bör låta. Skivan – den första i en planerad trilogi – släpptes i juli och fick lysande kritik såväl i Sverige som utomlands, inte minst för sin medryckande livekänsla.

När han ställer sig på Berns scen den 10 november är det inte som en comebackförklaring; han intar bara samma självklara position som sist vi sågs och sjunger ”Honey, if anything ever should change in you/ Don’t worry, I’m standing still” med sin allra finaste falsett. Närvaron på studioinspelningarna är trots allt ingenting mot att höra Maxwells sammetslena röst i levande livet, en sensuell upplevelse i klass med att höra Marvin Gaye på sjuttiotalet.

De 144.000 biljetterna till fjolårets ”BLACKSUMMERS’NIGHT”-turné i USA sålde slut på några minuter, så gissa hur länge de 1200 till Berns räcker. Detta är den enda Sverigespelningen på turnén och utan tvekan årets stora soulstund. Förväntningarna är enorma, men lita på att Maxwell infriar dem.

Hemsidor:
www.musze.com
www.myspace.com/maxwell

Speldatum:
TISDAG 10 NOVEMBER – BERNS, STOCKHOLM

Närmare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top