Sony Music ny delägare i Gain Music Entertainment

sony-music-gain-music

Sony Music har blivit nya delägare i bolaget Gain Music Entertainment. Det göteborgsbaserade bolaget är idag en ledande aktör inom rock och hårdrock i Sverige och har distribuerats av BMG/Sony Music sedan 2003.

Gain startades som ett produktionsbolag av Magnus Lundbäck 1996 och en av de första artisterna som kontrakterades var Hardcore Superstar som än i dag ligger kvar på bolaget. 2001 blev Markus Tagaris ny delägare och bolaget har sedan dess utvecklats inom de flesta områdena i musikbranschen. Gain driver i dag skivbolag, management, studio, samt förlaget Gain Publishing. På bolaget ligger idag: Ammotrack, Avatar, Crashdïet, Hardcore Superstar, Hide The Knives, Nitrodive, Vanity BLVD och Within Y.

”Vi har jobbat nära Sony Music länge och detta var ett naturligt steg. Vi vill tillsammans flytta fram våra positioner inom rock och hårdrock i Sverige men även i resten av världen. Vi känner också att vi kan tillföra en bredd av både artister och kompetens inom många områden, som på sikt kommer att generera större marknadsandelar för bägge parter”, säger Markus Tagaris.

”Vi är väldigt glada över att knyta Gains repertoar och affärsverksamhet än närmare Sony. Det känns extra intressant i och med att vi nu också får in artistmanagement i vår verksamhet”, säger Hasse Breitholtz, VD på Sony Music i Sverige.

Gain kommer fortsättningsvis att jobba med svenska rock- och hårdrocksakter på samma sätt som man tidigare gjort på labeln, men samarbetet innebär också att Gain kommer att jobba med Sony Musics internationella rockakter.

Markus Tagaris och Magnus Lundbäck behåller majoriteten av aktierna i bolaget och kommer att sitta kvar i styrelsen tillsammans med Sony Musics VD Hasse Breitholtz.

På bilden från vänster: Hasse Breitholtz (VD Sony Music), Markus Tagaris (Gain), Magnus Lundbäck (Gain), Mats Hidegård (Business & Legal Affairs Sony Music).

Scroll to Top