Sony Music licensierar katalog till Revibe

En streamingtjänst med enbart elektronisk musik varvat med unika verktyg och funktioner som skulle få vilket DJ-hjärta som helst att slå några extra slag – det är Revibe – streamingtjänsten som på drygt ett år hunnit födas, lanseras i Norden och nu samarbeta med Sony Music för licensiering av relevant katalog.

Magnus Örn Berg, Johan Wallberg och Johan Bååth är inte bara listade som 2012 års hetaste digitala entreprenörer av tidningen Internetworld utan också hjärnorna bakom Revibe – en streamingtjänst för endast elektronisk musik tillgänglig både som webbtjänst och som app för iOS och Android. Efter lansering i Norden fortsätter den nischade streamingtjänsten att blomma, senast ut med Sony Musics elektroniska musikkatalog.

Det är väldigt kul att få in Sony Musics starka katalog till tjänsten. Det innebär inte bara samarbeten med väletablerade lablar som Ultra, Disco:wax och CatchyTunes, utan även grym musik från tungviktare så som Calvin Harris och Daft Punk ihop med svenska dominanter som bland andra Style of Eye och John de Sohn, säger Magnus Örn Berg, VD och en av tjänstens tre grundare.

Elektronisk musik har under de senaste åren exploderat världen över och kommer att fortsätta växa sig starkare framöver. En streamingtjänst som erbjuder ett nischat utbud i genren ihop med smarta funktioner är väldigt kul och början på något större, ett samarbete vi är glada att ingå i, säger Mark Dennis, VD på Sony Music i Sverige.

Streamingtjänst med funktion och vision
Sedan Revibe 2012 släppte sin betaversion av tjänsten i Sverige har över 20 000 användare strömmat in. Inte nog med att Revibe är först med att samla elektronisk musik på ett och samma ställe bjuder de även på unika verktyg och mixningsfunktioner integrerade i tjänsten. Bland annat finns en automixer som taktmixar övergångarna mellan spår, vilket får en spellista att låta som ett sammanhängande DJ-set. För den som vill mixa låtar manuellt finns en mixer med funktioner som även kan styras från särskild extern hårdvara tack vare MIDI-support.

Vi satsar på att bli mer än bara en streamingtjänst där DJ-verktyg och en Nordenlansering bara är ett steg på vägen. Självklart kommer vi att utöka tjänsten med siktet inställt på att expandera till flera marknader utanför Norden, säger Magnus Örn Berg.

Scroll to Top