Sonjagon debuterar i maj

sonjagon

När Aftonbladet nyligen bad Sveriges mest etablerade A&Rs att lista vilka band som de själva helst skulle se på sina skivbolag så kom Sonjagon högt upp på den summerade listan, långt före en hel del etablerade akter.
Tidningen City trodde tidigt på Sonjagon och har vid ett flertal tillfällen nämnt de som ett av Sveriges stora framtidshopp. Nu debuterar Sonjagon med ”Arches”

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har namnet Sonjagon dykt upp lite här och var i den svenska musikvärlden. Kanske kan man säga att det liksom har svävat som ett mörkt moln utan att ännu riktigt ha sänkt sig över oss. För dem som har hört och sett Sonjagon står det klart att det kommer ske snart och att det blir massivt. Både bland andra musiker, publik och recensenter har det snackats och spekulerats en hel del.

De fick omedelbart sin demo recenserad med kommentaren ”en oslipad diamant” och Per Sinding Larsen satte dem på listan över veckans favoriter på sin SVT-site www.psl.se. De musikaliska referenserna har duggat tätt där deras dova och episka ljudvärld har liknats vid allt från Radiohead till Jeff Buckley, och själva har de mycket höga tankar om Nick Drake och Sonic Youth. Man har möjligen haft något svårt att ringa in exakt vad Sonjagon håller på med eller vart de är på väg. Det blir dock mer och mer tydligt att bandet har utvecklats musikaliskt och måste nu sägas vara på väg ifrån tydliga referenser och anknytningar för att istället bryta egen mark i den ljudvärld de befinner sig i. Sonjagon är resultatet av fyra barndomsvänner som vid tolv års ålder repade och spelade in hemma hos varandra, i garage och källarutrymmen bland lådor och trähästar.

2008 spelade de in sitt debutalbum, ”Arches” som släpps den 6:e maj.

Aristocrat

Rulla till toppen