Sonja Aldén på turné i vår

Sonja Aldén
Sonja Aldén

Sonja Aldén rosas för sin fantastiska röst, sin personlighet och sina låttexter!

Året 2007 lossnade det rejält för Sonja och hon fick sitt välförtjänta genombrott i Melodifestivalen med balladen ”För att du finns” som senare även hyllades som ”årets låt” på Svensktoppen! Samma år släppte hon sitt debutalbum ”Till dig” som snabbt sålde guld, och Sonja erhöll stolt även en Rockbjörn för årets bästa kvinnliga artist!

I oktober 2008 släpptes sedan uppföljaren ”Under Mitt Tak” där Sonja åter igen visar sin styrka som både sångerska, textförfattare, melodimakare! Låtarna ”Under mitt tak”, ”Du får inte” och ”Nån som du” har dessutom redan blivit radiohits!
Hon blev samma år dessutom trippelt Grammisnominerad i kategorierna: ”Årets kvinnliga artist”, ”Årets nykomling” och ”Årets låt” för ”För att du finns”.

Sonja som startade sin musikaliska bana i Adolf Fredriks Musikskola i Stockholm och sedan fortsatte till Södra Latins musikgymnasium har vuxit upp med körsång i alla format!

”Jag älskar ju själv att sjunga i kör, och jag minns hur inspirerande det var när vår kör fick sjunga tillsammans med någon offentlig artist, så nu till min första alldeles egna konsertturné kändes det självskrivet och spännande att bjuda in lokala ungdomskörer att sjunga tillsammans med mig” säger Sonja!

Med sitt senaste album ”Under Mitt Tak” i ryggen åker nu Sonja ut på en riksomfattande konserthusturné under samma namn och i varje stad som Sonja gästar planeras det för att en lokal ungdomskör skall medverka! Information om vilken lokal kör som medverkar i resp. stad kommer att läggas upp på livenation.se så snart det är klart. Biljetterna till turnén släpps den 12 december.

Turnéplan
7.3 Stockholm, Filadelfiakyrkan
8.3 Västerås, Västerås Konserthus
11.3 Vara, Vara Konserthus
14.3 Ystad, Ystad Teater
15.3 Göteborg, Annedalskyrkan
18.3 Norrköping, Louis De Geer-Hallen, Flygeln
20.3 Jönköping, Jönköpings Konserthus
22.3 Örebro, Örebro Konserthus
26.3 Sundsvall, Tonhallen
27.3 Uppsala, Konsert & Kongress

Fler datum kan tillkomma.

Biljetter
Biljetterna säljs via Ticnet 077-170 70 70, www.ticnet.se samt lokal biljettkontor.

Rulla till toppen