Sonic Syndicate är tillbaka

sonic-syndicate-2010

Efter nio månaders tystnad så reser sig återigen Varbergsbandet Sonic Syndicate och tar nya tag. Metalbandet från västkusten belönades förra året med guldskivor och fick turnera över hela Europa med besök även i Japan. Gruppen gjorde stor succé och fick mer än 100 000 vänner på sin Facebook-sida.

Så kom bakslaget. Sonic Syndicate släppte sin nya video ”Turn It Up”. Det visade sig vara för mycket våld, sex och droger för internet-jättarna. Videon togs bort från YouTube och Facebook raderade helt sonika bandets Facebook-sida, en av bandets viktigaste marknadsföringskanaler.

”Vi fick ett mejl om att vår grupp är permanent raderad. Helt utan förvarning och det är jävligt konstigt. Jag ser ofta mycket brutalare och mer utmanande rockvideos. Det räcker att slå på MTV så matas folk med nakenhet och utmanande material”, sade bandmedlemmen Robin Sjunnesson till Expressen.

Sedan sin spelning på den stora tyska hårdrocksfestivalen Summer Breeze förra sommaren, där de var en av huvudakterna, så har Sonic Syndicate inte gjort en enda spelning och har tackat nej till många turnéerbjudanden. Gruppen funderade på att lägga av helt men de saknade varandra och de saknade sina fans.

Nu har bandmedlemmarna beslutat sig för att fortsätta som Sonic Syndicate trots allt som hänt det senaste året. I juni spelar de som en av huvudakterna på Vekeri Fesztival i Ungern där även de finska kollegorna i Amorphis och Norther uppträder såväl som det hyllade schweiziska metalbandet Eluveitie med sina unika låttexter på det sedan länge utdöda språket galliska.

Rulla till toppen