Solange till Way Out West

Den amerikanska superstjärnan Beyoncés yngre syster Solange är först ut att bokas till sommarens upplaga av den populära festivalen Way Out West i Göteborg.

Att träda ur sin systers skugga kan vara en resa med påtagliga besvär men i Solanges fall så har solen alltid funnit sin väg genom alla grenar och snår.

I takt med att hennes karriär har närmat sig rymden så har stjärnor som Pharell Williams, Cee-Lo och Mark Ronson guidat henne fram till våra öron där hennes sköna indie-r’n’b ödelagt all törst efter annan musik. Den fenomenala ”Sol-Angel and The Hadley St. Dreams” poppade upp för fem år sedan och lät oss smaka på musikens ryska kaviar. Psykedelisk soul snärjde sig med elektroniska rötter och skapade ett sprängsäkert fundament att bränna ljuset från alla håll och kanter på. Att det ska ta ett halvt decennium att skapa en uppföljare kan te sig som vansinnigt dessa dagar men när man hör första spåret ursäktar man sig – känner glädjen rusa längs ryggraden. ”Losing You” är stompig new wave med ett dimhöljt filter som klistrar sig i hjärnbalken på nolltid.

När vi väntar Solange till Sverige så är det små tårar i kanalerna och en lavaström som far genom hjärtat.

Way Out West 2013 äger rum i Göteborg den 8-10 augusti.

Scroll to Top