SOL skriver på för Warner Music

solWARNER KONTRAKTERAR – SOL – GARANTERAR OMEDELBAR LEVERANS

SOL i detta fall utläses STAT & ORCHESTRA LIVE – ett artistnamn/bandkoncept bakom vilket vi finner Stockholmska sångaren/låtskrivaren Johan Stattin och en kärntrupp av 5 musiker. Utan att hävda någon meteorologisk spåkula törs vi lova att effekten av SOL på scen eller i inspelad form är den direkta mentala motsvarigheten till skolsken.

Snacket har gått hela våren. SOL har stått på ett flertal klubbscener och bara de senaste veckorna drog de hundratal i publiken till spelningar i Kungsträdgården och på O-baren där de bjudit in till sanslöst live-röj i en genre de på eget bevåg kallar Hobo Chic.

Johan och med-producenten Fredrik Samsson har jobbat under fen längre tid med projektet och när det tidigare i våras närmade sig färdigställande ville ödet att killarna en sen kväll skulle stöta på ingen mindre än Max Martin. En på hemmaplan semestrande demonproducent som nyfiket ville höra vad som var på gång. Tycke uppstod – på bägge håll – och Martin åtog sig att under några lediga dagar kliva in i projektet och kan nu när “Say Hello” är färdig för släpp betitlas Co-Producent och mixare.

Singeln har redan kallats “Sommarens hit” och en video där Johan Stattins och polarnas eget manus förverkligats av regissören Fred Thustrup känns precis som vi alla drömmer om att 24 timmar i Sommar-Stockholm ska te sig. Videon tar ett självklart avstamp i texten om det självklara, men ofta svåra i att “Say Hello”; att öppna upp för nya vänskaper och bjuda in och med.

Se SOL och Johan Stattin på scen under sommaren – närmast Peace & Love och flera andra festivalscener – och vi törs lova; Du lär vilja “Say Hello” till det här gänget under lång tid framöver.

Alltid med starka kompositioner i botten handlar musicerande för SOL om glädje och improvisation i ett sound som kännetecknas av det organiska och okonstlade sväng som 6 polare från Stockholm vill bjuda in hela världen att dela.

Warner Music Sweden i samarbete med Samsson Music släpper SOL’s debut genom Itunes, Spotify, WIMP och övriga digitala plattformar i Sverige/Norge/Danmark/Finland redan denna vecka.

Rulla till toppen