Soilwork till Metaltown

De hyllas nu världen över för sitt dubbelalbum och mästerverk ”The Living Infinite”. Soilwork, som blivit förgrundsgestalter för den internationella death metal-scenen, är tillbaka med sitt största verk hittills. Efter ett två månader långt segertåg över Nordamerika återvänder i sommar helsingborgarna till Sverige för en spelning på Metaltown.

Nu aktuella med det mäktiga dubbelalbumet ”The Living Infinite”. En definitiv milstolpe både för Soilwork och för svensk metal. Plattan tog över andraplatsen på Billboards hårdrockslista i USA. Samtidigt inledde bandet en massiv turné på två månader genom Nordamerika.

De debuterade med albumet ”Steelbath Suicide” redan 1988. Ett par år senare hade de nått en storpublik utanför Sverige med spelningar över hela Europa. Under åren har de bevisat att de är ett band som inte står och stampar, utan alltid rör sig på något ännu större och nu tagit ett rejält grepp om den moderna metalvärlden. De har även fått en speciell plats Judas Priest-sångaren Rob Halfords hjärta som strött hyllningar över bandet.

Helsingborgarna har utan tvekan blivit ett av Sveriges mest framgångsrika band internationellt. Dessutom en av världens ledande akter på den melodiska death metal-scenen. Det är därför en sann ära att nu hälsa Soilwork välkomna till Metaltowns tionde sommar!

Rulla till toppen