Sofia Ingemarson släpper debutalbum i september

sofia-ingemarson-rock-now

”Rock now” är första singeln från kommande debutalbumet ”Out of control” med Sofia Ingemarson, som släpps i september, 2009 (Yabai AB).

”Jag började sjunga och spela piano som sjuåring. Brorsan var basist i ett hårdrocksband. Han lärde mig headbanga, sen var jag fast
Men radiohitsen kom ikapp och det blev mycket dans och musikaler. Jag fick stå på scen och jag visste att det var det jag ville göra.

Under högstadiet hängde jag i min brorsas kompis studio och blev helt fast. Jag lärde känna Marcus Dernulf och även Samuel Waermö. Samuel erbjöd mig att vara assistent när Bon Jovi spelade in sin platta (Bounce).
Detta gav mersmak. Jag fick en egen studio hemma och inspirationen och passionen för musik ökade!

Mitt dilemma blev dock att välja musik eller studier. Redan som tonåring hade jag stora planer på en karriär inom näringslivet, precis som min far. Även mina äldre syskon var på god väg dit. Jag visste att mina föräldrar ville ge mig bästa tänkbara utbildning för att kunna säkra min framtid.

Idag har jag ett aktiebolag (Yabai AB) med syfte att verka i musikbranschen för egen del och i framtiden även för andras.
Nu har jag bestämt mig för att ge ut min första platta och kliva in i branschen som behöver fler tjejer med skinn på näsan och som vågar ta plats. Att jag snart är färdig civilekonom ser jag som ett plus – jag kan mer än att bara sjunga och skriva musik! Mitt debutalbum är producerat av Samuel Waermö och Göran Flood. Låtarna är delvis eget skrivet material, men även ett samarbete med andra duktiga låtskrivare (Samuel Waermö, Mimmi Waermö, Sharon Vaughn, Bo Reimer, Göran Flood).”

Scroll to Top