Snowy Shaw lämnar Therion

Av Redaktionen
Jul 8th, 2010
0 Kommentarer
862 Views

snowy-shaw-2010

Sångaren och multiinstrumentalisten Snowy Shaw har lämnat det framgångsrika svenska progressiva symfoniska metalbandet Therion efter fyra år, två studioalbum, live-DVD och flera turnéer över hela världen. Han säger själv att han lämnar gruppen eftersom han en tid känt att det var läge för honom att gå vidare.

Göteborgssonen Snowy Shaw, eller Tommie Helgesson som han egentligen heter, har tidigare turnerat och spelat in skivor med en rad band såsom Dream Evil, King Diamond, Mercyful Fate och Notre Dame. Han har varit med och skrivit flera låtar till det kommande Therion-albumet “Sitra Ahra” vilket beräknas släppas i september genom Nuclear Blast Records.

Shaws avhopp kommer inte att påverka Therions planerade liveframträdanden eftersom sångaren Thomas Vikström kommer att ta hand om hans jobb på den tyska festivalen Rockharz samt redan inbokade turnéer i Sydamerika, Centralamerika, Mexiko och Europa.

Therion rekryterade Snowy Shaw, som även är verksam som grafisk designer och fotograf, för att överse de visuella aspekterna och förbättra Therions scenshow och framträdande inför världsturnén “Gothic Kabbalah” 2007 och bandets 20-årsjubileumsturné.

Kommentering är stängd