Snart dags för Selam African Festival

habik-kaoiteMellan 4-6 november är det dags igen! För elfte året i rad arrangerar vi Selam African Festival. Syftet, att lyfta upp en mångfacetterad bild av kontinenten Afrika via musiken, har alltid varit viktigt för oss. Innehållet har genom åren spänt över ett brett musikaliskt spektrum med allt ifrån ”traditionell” musik till mer moderna, urbana kulturyttringar som reggae, hip-hop, pop, raî och salsa. Gemensamt är rötter, influenser och ursprung från den afrikanska kontinenten. Det blir ju en hel del…

Södra Teaterns Kägelbana förvandlas under två dagar till en stimmig partyoas med mat, minibazaar och visuals, och avslutande konserten sker under anrika Nalens kristallkronor.

Vi inleder med Colombianska La 33 – en hyllning till det afro-colombianska soundet kryddat med en stor dos New York. Sedan följer några av Afrikas största artister: Habib Koité, Oliver Mtukudzi och Afel Bocoum med den rika och mångfacetterade afrikanska gitarrtraditionen i fokus. Bluesigt ös är bara förnamnet när dessa herrar möts! Vi avslutar med en kväll i sällskap av Hindi Zahra, en gnistrande debutant med rötter i Marocko, bas i Paris och inspiration från hela världen.

Vi har också glädjen att introducera Nairobis eklektiska crossover-drottning – Muthoni the Drummer Queen! Hon intar scenen på fredagens efterfest med en intergalaktisk mix, från elektro till soul på engelska, kikuyu och swahili!

Stocktowngänget som just lanserat sitt online-magasin stocktown.com kommer att hänga med oss på Kägelbanan – genom visuals och foton illustrerar de den kreativa utvecklingen i Afrikas storstäder -designers, konstnärer, journalister, musikproducenter, bloggare och guerillafilmare de mött genom sitt projekt Stocktown Africa.

Självklart har vi grymma DJ’s i form av High Life, Bon Chance! och Magasinet Novell, som har stenkoll på genrer som Mbaqanga, Highlife, Soukous, Afrobeat, salsa, cumbia och champeta!

Scroll to Top