SM för gatumusikanter en stor succé

Musikanterna fick varsin nummerlapp och en varsin karta med utmärkta platser, de började spela på ett ställe för att under dagen förflytta sig ytterligare två gånger. Solen sken för första gången på över tre veckor och såväl gatumusikanter som besökare kämpade för att stå ut i hettan.

Vi kunde aldrig tro att det skulle komma så mycket folk. Innan tävlingen ens börjat tog alla 600 röstsedlar vi tryckt upp slut, så vi fick skynda oss att trycka upp fler. I slutet av dagen hade vi fått in över tusen röster, säger Josefin Hagström, arrangör.

Hela Mariefred fylldes av entusiastiska människor som flockades runt musiker som bland annat spelade gamla soulcovers, feministisk pop, rock, folkmusik och även så kallad skrotmusik. Gatumusikanterna hjälpte även till att gynna företagsamheten i Mariefred då de flesta restauranger i staden sålde slut på mat långt innan dagen var slut.

På eftermiddagen var alla röster räknade och vinnarna blev Mats och Ronny från Stockholm, två gatumusikanter som under sommaren spelat sin musik på Västerlånggatan i Gamla Stan. På andra plats kom Kalaskvartetten från Halmstad och på tredje plats kom Skrotmusikerna från Stockholm, en framgångsrik duo som även de gjort tidigare succé på Stockholms gator.

SM för Gatumusikanter var även ett uppskattat eventet från många Mariefredsbor då många tyckte att det var det bästa som hänt i kommunen någonsin. Även gatumusikanterna var positiva:

Tänk om tio år när jag vinner det här, då kan jag säga att jag var med i starten, att jag är veteran i gatumusik, säger Buster, gatumusikant och tävlande.

Rulla till toppen