Slipknot till Metaltown i Göteborg i sommar

slipknot

När Sveriges metalhuvudstad, för femte sommaren i rad, invaderas av tusentals festivalbesökare från hela Skandinavien sparar man inte på krutet. Som ett av huvudbanden på Metaltown 2009 presenteras idag en av världens absolut mest energiska och spektakulära metalakter. Det allra mest önskade bandet till årets festival. Vi ger er: Slipknot.

Senast Slipknot spelade i Sverige gjorde de det inför ett slutsålt Hovet i Stockholm, november 2008. Tusentals fans bevittnade då hur metallegenderna, som de senaste åren legat vilande då medlemmarna satsat på diverse sidoprojekt, åter stod på samma scen och – enligt tradition maskbeklädda – levererade galet explosivt material, bland annat från sin senaste skiva All Hope Is Gone. Om konserten skrev Expressen ”Det är som nio mikrokonserter som bakats ihop till ett enda spektakel. Om man vill har man stort utbyte av att följa bara en av Slipknots nio maskerade frontmän. Det i sig är mer av en show än de flesta andra band presterar kollektivt.”. Svenska Dagbladet beskrev spektaklet med orden: ”Det är med små, men effektfulla medel de får Hovet att bokstavligen skaka. Som de snygga marschtrummorna. (…) Och med en låtlista där i princip varenda nummer är en hit.”.

Slipknot var det sena 90-talets absoluta favoriter när det gällde alternativ metal, neo-rock och rap-metal. Bandet var epokgörande inom 90-talets numetalexplotion. Med hjälp av en rad Ozzfest-turnéer, ett gäng framgångsrika album befäste bandet från Des Moines snabbt sin roll på metalscenen. Idag bekräftas med glädje att Slipknot återvänder till Sverige i sommar, då de landar på Metaltowns största scen för ännu en stund av galen energi och dödshård metal och en liveshow man omöjligen kan glömma.

Den 26 och 27 juni är det dags – 2009 års upplaga av Metaltown med fler än 30 band på scen!

Biljetterna kostar 1295 kronor plus serviceavgift och finns till försäljning via www.metaltown.se

NYA BOKNINGAR:
Slipknot (US)

KLARA ARTISTER SEDAN TIDIGARE:
Marilyn Manson (US)
Napalm Death (UK)
Disturbed (US)
Volbeat (DK)
Dir En Grey (JAP)
Children of Bodom (FIN)
Municipal Waste (US)
Trivium (US)
Dragonforce (UK)
Pain (S)
girugämesh (JAP)
Dead By April (S)
Mucc (JAP)
Bullet (S)
August Burns Red (US)
Pilgrimz (DK)
Bring Me The Horizon (UK)

Scroll to Top