Slayer-medlemmar förklarar scenfrånvaro

slayer-2010

Slayers gitarrist Kerry King och trummis Dave Lombardo valde att inte delta när samtliga fyra band i ”Big 4” spelade tillsammans under den direktsända konserten på Ullevi i söndags. Låten som framfördes var Diamond Heads klassiker ”Am I Evil?” vilken även finns med på Metallicas coversamling ”Garage Inc.” från 1998.

Kerry King förklarade sin frånvaro i en intervju med Aftonbladet med att de från början hade sagt att de skulle spela Anti-Nowhere Leagues låt ”So What” vilken han därför hade repat. I sista stund bytta de låt och eftersom det var två månader sedan han tänkte på den nya låten då de framförde den i Kalifornien (den enda Big 4-spelningen i USA än så länge) så valde han att inte vara med. Han sade sig annars vara relativt nöjd med spelningen på Ullevi trots att han hade en hel del tekniska problem i början.

Trummisen Dave Lombardo skaffade sig enligt egen utsago en ny tatuering och kunde därför inte ge sig ut på scen igen när det var dags för alla musikerna att spela tillsammans. I en intervju efter Sonisphere-festivalen i Bulgarien förra sommaren sa han följande om sina bandkollegor:

”Jag är den enda som vet hur man jammar och har kul! De andra killarna gör inte sånt. De kan bara musiken när den skrivs och vet inte hur man improviserar och har roligt. Jeff gör lite grann men inte de andra [basisten och sångaren Tom Araya samt gitarristen Kerry King].”

Ordinarie gitarristen och bandets grundare Jeff Hanneman deltog inte i bandets konsert på Ullevi eftersom han ännu inte har återhämtat sig från ett sannolikt spindelbett i januari. Han ådrog sig en infektion i armen från köttätande virus och har sedan dess genomgått operationer, hudtransplantationer och intensiv rehabilitering. Han ersätts tillfälligt av Gary Holt från thrash metal-kollegorna Exodus.

I en intervju med Linnéa Olsson, en av de två kommentatorerna för SVT i söndags, berättade Tom Araya att Slayer inte kommer att spela in något nytt album innan Hannemann är tillbaka i bandet igen.

Rulla till toppen