Skunk Anansie till Stockholm

Av Redaktionen
Okt 5th, 2010
0 Kommentarer
546 Views

skunk-anansie-2010

När Skunk Anansie blåste in på den internationella musikscenen 1994 var det med en smäll som ingen kunde undgå. Årtiondet kanske präglades av en liberal humörsvängning men att ha en svart lesbisk kvinna som frontperson som dessutom besatt en utstrålning som var få förunnade gjorde att majoriteten av musikmänniskor vände på huvudet och gapade. Och det med all rätta. Kvinnan, som kallar sig Skin, är den som personifierar Skunk Anansie mer än något annat. Så är det bara! Konserten med Skunj Anansie är den 1 mars på Berns Salonger i Stockholm. Biljetterna släpps den 8 oktober.

Alla, och jag menar mig själv, du och resten av världen, känner till ”Weak”, deras monsterhit från debutplattan ”Paranoid and Sunburnt”. Det krävs inte mer än några få takter in i sången innan man utan sans eller pardon stämmer upp i sång. Med ett flertal listettor, branschpriser, miljontals sålda album och inte minst lika många dedikerade fans så står sig Skunk Anansie som en klar milstolpe i musikhistoriens annaler.

Efter att ha turnerat med storheter som U2 och Aerosmith och plöjt igenom land efter land fann sig bandet på upphällningen strax efter millennieskiftet och 2001 sade de tack och adjö. Men om det var något som hängde kvar i luften eller om pausen bara var välbehövlig vet vi inte men när Skunk Anansie annonserade att en återförening med både skivinspelning och turné var på tapeten så var det en våg av människor vars hjärta slog några extra slag. Två spelningar i London såldes slut på bara tjugo minuter trots att de spelade under aliaset SCAM. Det säger en hel del om deras attraktionskraft!

Nu kommer alltså deras fjärde album, ”Wonderlustre”, som redan gått in på första platsen i Italien och kramats om rejält av kritiker och fans i övriga världen. Det hela följs upp av en lång turné där Skunk Anansie planerar att besöka varje vrå och skrymsle av världen och det inkluderar vårt avlånga land. Så skatta dig lycklig och köp biljetten redan nu innan du riskerar att bli utan. Besviken kommer du inte bli. Bortskämd med hits däremot!

Konsertdatum
1 mars – Berns salonger, Stockholm

Mer information om Skunk Anansies konsert i Stockholm

Kommentering är stängd