Skrillex och Anna Ternheim till Peace & Love

skrillexSkrillex, Anna Ternheim, Edguy, Deportees och Hoven Droven är några av de akter som nu är klara för Peace & Love 2012. Nu släpps även biljetter till fler campingalternativ och en bandönskningsfunktion aktiveras på hemsidan. Biljetter till festivalen har kunnat köpas sedan 3 juli och idag höjs priserna något.

Precis som tidigare år satsar Peace & Love på en genrebredd gällande musikakter. Totalt kommer mer än 150 musikakter att presenteras inför Peace & Love 2012. Forumdelen kommer att avslöja 70 akter innan festivalens början. Det kommer att bokas cirka 50 internationella akter.

Peace & Love 2012 pågår mellan 26-30 juni i Borlänge. Årets tema är En Ny Värld.

Biljettförsäljningen pågår för fullt till Peace & Love 2012 och nu släpper vi på lite flera akter. Skrillex är ett band som önskats flitigt och alla akterna i dagens släpp blir en liten fingervisning i att vi precis som tidigare satsar på bredd, säger presschef Ronny Mattsson.

Inför Peace & Love planeras också för att frigöra mer campingyta, utöka service och aktiviteter på campingen och att fokusera mer på centrum. Nytt för i år är att det är 16-årsgräns på campingbiljetter.

Från idag går det även att önska artister via vår bandönskningsfunktion på vår hemsida www.peaceandlove.nu. Peace & Love försöker i största möjliga mån att boka de akter som är mest önskade via bandönskningsfunktionen.

Samtliga akter i dagens släpp:
Skrillex (US)
Anna Ternheim
Enter Shikari (UK)
Edguy (DE)
Deportees
Hoven Droven
Mattias Alkberg
Lastkaj 14
Labyrint
Kamchatka

Artister som släpptes 3 juli:
Lars Winnerbäck
Melissa Horn
Thomas Di Leva
Hardcore Superstar
Hoffmaestro

Biljettpriser från 26 oktober:
Festivalpass 1760 kr + förköp
Festivalpass + vanlig camping 1960 kr + förköp
Festivalpass + lugn camping deluxe 1960 kr + förköp
Festivalpass + deluxe camping 2160 kr + förköp

Bandpresentationer för dagens släpp:

Skrillex (Electro/Dubstep)
De som såg Deadmau5 förra året på Peace & Love vet hur hårt det kan dansas på i Borlänge om rätt artist står på scen. Nu är det dags för ännu en av de allra största inom dansmusiken. Sonny Moore som han egentligen heter har ett förflutet i flera band i USA men det är under namnet Skrillex han har fått sitt riktigt stora genombrott med sin dubstep och electrohouse.

Anna Ternheim (Pop/Indie)
Sveriges okrönta drottning av melankolisk pop gör återigen sin entré på Peace & Love. Hon besökte festivalen även 2009. Sedan dess har det varit relativt tyst, men med en ny skiva som snart ligger i din cd-spelare ser vintern ljus ut för Anna. Priserna och lovorden har haglat över henne i åratal och inför nya albumet som släpps i veckan har hon sökt musikrötter i USA.

Enter Shikari (Hardcore/Metal)
Det var snart fem år sedan det här bandet stod på en svensk festivalscen och sommar kommer de till Peace & Love 2012. Post-Hardcorebandet från St Albans i England har sedan 2003 manglat på med snabba, taktfasta och extremt röjiga spelningar och är kända för att kunna ge järnet till 100 %. I höstas gav de sig ut på en mindre Sverigeturné med stopp i Stockholm, Göteborg och Malmö men nu är det alltså Borlänges tur att stifta bekantskap med Enter Shikari.

Edguy (Power-metal)
Ett av Tysklands grymmaste hårdrocksband grundades 1992 av de då fjortonåriga Tobias Sammet, Jens Ludwig, Dirk Sauer och Dominik Storch. Hårdrocksbandet i fråga är såklart Edguy. Namnet kommer av deras smeknamn för en av deras lärare under den tiden men musikaliska pekpinnar är inget som Edguy håller i händerna. Här är det power-metal på högsta nivå med snygga melodier och skönt distade gitarrer. Senaste plattan ”Age of the Joker” släpptes 31 augusti 2011 och håller storartad klass.

Deportees (Pop/Indie)
Höstens mest hyllade platta kan mycket väl vara Islands & Shores av och med Deportees. Framgången har varit stor både utomlands och i Sverige för dessa herrar från Västerbotten och sedan förra albumet Under the Pavement – The beach har lovorden och priserna regnat över bandet. Vad sägs om Årets pop på P3 Guld 2010 eller en trettonde plats på den svenska albumlistan?

Hoven Droven (Folkmusik)
Sveriges mest framstående folkrockorkester Hoven Droven är tillbaka med nytt album. Bandets sjunde platta Rost släpptes den 12 september och uppfyller utan problem alla krav på en klassisk Hoven Droven-platta. Redan 1991 startades denna orkester som under åren har turnerat flitigt både i Sverige och i utlandet. Dessutom har bandet samarbetat med en främmande fågel i folkmusiksammanhang, nämligen E-type. Fiol och saxofoner blandas med mer traditionella instrument i en odödlig mix.

Mattias Alkberg (Pop/Indie)
Alkberg startade sin musikaliska bana i Bear Quartet och släppte 2004 sin första soloplatta under namnet Mattias Alkberg BD. Då var det skramlig punkindie som gällde och albumet Tunaskolan är i mångas ögon en modern klassiker. Nya skivan Anarkist har hyllats av en enad kritikerkår och nu ger sig Mattias Alkberg ut på vägarna igen.

Lastkaj 14 (Punk/Trallpunk)
2010 fick vi besök av det legendariska punkbandet Skumdum på Peace & Love och i år återkommer två tredjedelar av bandet i form av den svenska trallpunkens nya hopp, Lastkaj 14. När Pierre Pettersson står bakom låtskriveri och mikrofon vet vi som kan vår punk att det allt som oftast uppstår riktiga punkdängor och det bevisas ännu en gång med Lastkaj 14’s tredje platta som släpps i början av november.

Labyrint (Reggae/Hip-hop)
Från Uppsala kommer reggaekvartetten Labyrint, upphovsmän bakom låtar som ”Vår betong”, ”Fingrarna i luften”, ”När mörkret faller” och många fler. De har bubblat länge i undergroundkretsarna men nu ser det ut som att det riktigt stora genombrottet är nära. Singeln ”Kärleken?” släpptes den 25:e oktober och är en tung reggaelåt mot våld, producerad av Mr.Sloap.

Kamchatka (Rock/Hårdrock)
Från Varberg kommer ett av Sveriges tuffaste rockband med ett sound som osar mycket 70-tal. Med nya albumet Bury your roots visar Kamchatka att de är att räkna med. Det räcker att höra de första klingande tonerna på nya videon ”Perfect” för att förstå Kamchatkas potential. Slitet har dessutom gett lön för mödan då bandets sångare och gitarrist Thomas ”Juneor” Andersson har fått den stora äran att designa en helt egen Ibanezmodell, Beard Bender.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

Rulla till toppen