Skånska rapparen Öris bloggar från fängelset

oris

Sedan början av augusti sitter den svenske rapparen Öris (riktigt namn Fredric Öris) på Kriminalvårdens anstalt i Kristianstad. Han avtjänar ett tre månader långt fängelsestraff för narkotikabrott. I bloggen på Nyheter24 berättar Öris om livet innanför fängelsemurarna.

– Jaha, då har helt plötsligt ”att hänga sig” blivit ett av alternativen, skriver en av Skånes mest framträdande och kontroversiella rappare – Öris. Dagen efter att ha tillbringat sin första natt bakom lås och bom.

I fängelsebloggen på Nyheter24 kommer Fredric Öris blogga så ofta och mycket som möjligt om hur livet ter sig i Kriminalvårdens förvar. Och Öris skräder inte orden:

– Rehabilitering är ju inte ens med i bilden någonstans. Det känns snarare som att de VILL att folk ska cirkulera i systemet så länge som möjligt, skriver Öris i bloggen, som återfinns på Nyheter24:s satsning Gatuplan – Nordens största hiphopsajt.

Öris berättar om saknaden efter familj och flickvän, monotonin, plitarna och våldet bakom murarna. Med den skakande ärlighet som bara en rappare med ”street cred” kan uppbåda.

– Öris ger oss en unik inblick i ett liv som de flesta lyckligtvis aldrig är nära. Vi är mycket glada att få ta del av och sprida detta spännande uttryck för modern medborgarjournalistik – där journalisten dessutom själv är en del av berättelsen, säger Nyheter24:s chefredaktör Aaron Israelson.

Läs om Öris förehavanden som intern här.

Öris är en välkänd profil inom den skånska hiphopscenen och har rappat med tillsammans med Kalla Mej Ågren, Organismen, Paragon och var tidigare en del av det kontroversiella bandet Down South Ballers.

Scroll to Top