Skandinaviens största synthfestival fyller 10 år

The Klinik
The Klinik

Tinitus, Stockholms enda och Skandinaviens största synthfestival, fyller 10 år och har dessutom sin sista tillställning någonsin. Allt går av stapeln under påskhelgen då stora band som And One och The Klinik gästar Münchenbryggeriet.

– Det här är det största arrangemanget vi har gjort och den bästa line-up vi haft, säger arrangören Daniel Jonasson.

Sedan 1999 har synthare runt om i Norden, ja hela Europa vallfärdat till vad som genom åren blivit Skandinaviens största synthfestival.

Tinitus har tidigare gästats av Howard Jones, Alphaville och Lustans Lakejer som har bakats ihop med norsk-amerikanska Hellectro-bandet Combichrist, de belgiska stormtrupperna Front 242 och Nitzer Ebb.

I år är vi extra stolta då belgiska The Klinik återförenas för att göra en av sina sällsynta spelningar, dessutom står de tyska synthpopgudarna And One på scenen. Andra band som spelar är de brittiska bulldoggarna i Portion Control; stenhård huligansynth sedan 1982, norska maximalist-techno-kungarna Northborne och en Tinitusklassiker i form av Suicide Commando, som också spelade på Tinitus 2001.

Det kanske mest exotiska inslaget på festivalen är franska Die Form, en slags fetisch och performance-grupp som har varit aktiva i över 20 år som aldrig har spelat i Sverige tidigare.

– Vi ser fram emot 10 band och en nära på tvåtusenhövdad publik som tillsammans kommer att dansa, digga och göra årets påsk till en synthhögtid, säger Daniel Jonasson.

Fakta:

TINITUS FESTIVAL 2009

The Klinik * And One * Die Form * Suicide Commando * Combichrist * Portion Control * Spectra Paris * Noisuf-X * Northborne

Långfredag & Påskafton 10-11:e April
Münchenbryggeriet Stockholm

Hemsida: www.tinitus.com

Scroll to Top