Sizzla inställt – Alexander Bard polisanmäld

sizzla

Ikväll skulle den jamaicanska reggae-stjärnan Sizzla ha spelat på Slakthuset i Stockholm men i sista stund valde konsertarrangören att ställa in. Orsaken är de omfattande protester som ägt rum framför allt på Facebook på grund av Sizzlas homofobiska texter där han mer eller mindre direkt uppmuntrar mord på homosexuella.

Sizzla skulle ursprungligen ha spelat på Hornstull Strand men de valde att dra sig ur av samma orsaker. Reggae-stjärnan skrev 2007 under ett informellt kontrakt kallat ”Reggae compassionate act” varigenom han förbundit sig att avstå från att framföra HBT-fientligt material.

Sizzla besökte Sverige senast 2009 då han spelade i Malmö.

Sizzla är en av världens mest kända och produktiva artister inom reggae-genren. Den snart 36-årige musikern har sedan debuten 1995 släppt mer än 40 soloalbum.

Bland de många som engagerade sig för att försöka få till en bojkott av Sizzla i Sverige finns den alltid lika kontroversielle och frispråkige Alexander Bard. Han lät igår inte direkt hålla känslorna tillbaka då han skrev följande på Twitter:

”Since Slakthuset has booked homophobe Sizzla for a concert March 28, we should all encourage torture and murder of the staff of Slakthuset!”

Efter detta tydliga hot mot Slakthusets personal har arrangören enligt Aftonbladet valt att polisanmäla Bard. I en senare tweet idag påstår den senare att han aldrig hotade personalen utan att han hotade att skriva en sång om att hota dem, ”Like their beloved assholeguest Sizzla. Duh?”. Uppenbarligen har Alexander Bard inte riktigt förstått vad han själv skrivit eller så är det en desperat efterkonstruktion.

2 reaktioner på ”Sizzla inställt – Alexander Bard polisanmäld”

  1. Hot? Nonsens! Om något skulle Bards tweet kunna tolkas som uppvigling, men som grund för åtal ser den svag ut.

  2. Sizzla är en homofob och idiot som gör skitmusik. Punkt. Bard har stake att säga det många inte vågar. Punkt. Vid närmare eftertanke har dom ett gemensamt. Båda gör skitmusik.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top