Sista artisterna klara för Hultsfredsfestivalen

Med endast 10 dagar kvar tills vi öppnar upp entrén till det nya festivalområdet på STOXA är det dags att presentera årets sista akter – Iggy Azalea, NONONO, NO, Systraskap, OH MY! och Silverarken blir de sista pusselbitarna som utgör Hultsfredsfestivalen 2013. Dessutom kan vi meddela att Say Lou Lou kommer att gästas av australiensiska electromusikern Chet Faker som bland annat medverkar på duons låt Fool Of Me. Även förra årets danstältssuccé Orange Stage är tillbaka och i år har vi bjudit in ett gott gäng klubbar och DJ’s som kommer att skapa en grym dansfest tolv timmar per dag.

Australiska Iggy Azalea samlade på sig musikvärldens uppmärksamhet när hon släppte musikvideos till smått kontroversiella låtar som Pu$$y och Two Times, vilka snabbt fick viral spridning över hela världen. Iggy gör frispråkig, stenhård hiphop, rejällt med attityd och dansvänliga beats. Under året kommer hennes debutalbum The New Classic, torsdagen den 13 juni får vi förhoppningsvis höra några smakprov när hon uppträder på Hultsfredsfestivalen.

Den svenska trion NONONO har under kort tid blivit ett av världens mest bloggade band med de två pophitsen Pumping Bloods och Like the Wind på topp 10 på Hypemachine. Soundet kan beskrivas som urband-indie, melankoliskt men samtidigt hopfull med tunga beats och en tydlig popådra. 2013 kommer vara NONONOs år och inget ni bör missa när de intar scen på Hultsfredsfestivalen.

Amerikanska NO spelar drömsk och storslagen indierock med hjärtat på rätt plats. I november 2011 släppte de sin debut-EP Don’t Worry, You’ll Be Here Forever och möttes av lovord från bland annat NME och Time Entertainment. I år har de intensivt arbetat med att färdigställa sin debut-LP samt förberett sig för att ta Hultsfredsfestivalen med storm förstås.

I samarbete med Sensus presenterar vi spelningar med Systraskap, OH MY! och Silverarken. Tre talangfulla grupper, alla i fullt pågående arbete med sina debutalbum och på uppgång på svenska pophimlen.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni.

Scroll to Top