Sinne Eeg släpper nytt album och turnerar i Sverige

press1.indd

Danska Sinne Eeg (eller bara Sinne), en av Skandinaviens främsta jazzsångerskor, kommer att ge sig ut på en omfattande turné i vårt land i början av mars för att marknadsföra den nya plattan ”Remembering You” som släpps den 3 mars via Red Dot Music/EMI Music. Den 9 mars gör hon även ett framträdande på Nyhetsmorgon i svenska TV4.

”Remembering You” är en romantisk hyllning av kärleken till de klassiska danska och amerikanska jazztraditionerna. Skivan består av personliga tolkningar av bland andra Cole Porter, Rogers/Hart, Bent Fabricius Bjerre och Volmer Sørensen.

Sinne har trollbundit både publik och kritiker ända sedan hon 2003 släppte sitt självbetitlade debutalbum. Det dröjde hela fyra år innan uppföljaren ”Waiting For Dawn” dök upp i skivbutikerna men den tredje plattan ”Kun en Drøm” släpptes så sent som förra året.

På ”Remembering You” samarbetar Sinne Eeg med trumpetlegenden Randy Brecker, dragspelaren Marc Berthoumieux, danskarna Jacob Fischer på gitarr och Jacob Christoffersen på piano, basisten och producenten Chris Minh Doky samt svenske trummisen Rasmus Kihlberg. Curtis Stigers hoppar även in för den vackra duetten ”Just You, Just Me”.

TURNÉDATUM
4 mars – Varberg, Jazzcorner
8 mars – Stockholm, Glenn Miller Café
9 mars – TV4 Nyhetsmorgon
10 mars – Hudiksvall, Hudiksvalls Jazzklubb
11 mars – Härnösand, Öbacka jazz
12 mars – Östersund, Jazz i Jämtland (Frösön)
13 mars – Örnsköldsvik, Perdido
14 mars – Karlshamn, Munthe
17 april – Kungälv, Mimers Hus (w. Bohuslän Big Band)
18 april – Hjo, tba (w. Bohuslän Big Band)
19 april – Vara, Vara Konserthus (w. Bohuslän Big Band)
20 april – Göteborg, Nefertiti (w. Bohuslän Big Band)
16 juli – Göteborg, Liseberg, Paviljongen
2 oktober – Kalmar, Kalmar Jazzklubb

Scroll to Top