Sigtuna kommun börjar sälja biljetter på nätet

sigtuna-kommun-logga

Sigtuna kommun inför försäljning av konsert- och teaterbiljetter via kommunens hemsida. Det blir en viktig förenkling för publiken som nu får möjlighet att boka, betala och skriva ut biljetten direkt hemifrån. När besökaren sedan kommer till arrangemanget, skannas biljetternas streckkod vid dörren.

Till att börja med blir det biljetter till kommunens egna föreställningar i Kulturum som kan köpas via webben. Den första föreställningen är Chapter Two, med Nisse Landgren och Johan Norberg den 8 oktober.

Från nästa år hoppas kultur- och fritidsförvaltningen kunna erbjuda webbtjänsten till lokala föreningar som arrangerar i teatern. Senare kommer även biljetter för arrangemang i teatern i Forum att säljas via webben.

Bäst är att betala med kort

Det snabbaste sättet är att boka – även välja bland lediga platser i salongen – och betala med kort. Då kommer nästan omgående biljetten/biljetterna med e-post och kan skrivas ut direkt.

Den som inte vill betala med bankkort kan istället välja inbetalningskort och få biljetten med e-post när betalningen är klar efter någon dag. Naturligtvis kan den som så önskar, på samma sätt som tidigare, gå till Märsta bibliotek eller Sigtuna turism och köpa och betala sin biljett över disk. Ytterligare en möjlighet är att ringa till biljettföretagets call-center och därefter få biljetten med vanlig post.

Säker hantering och enklare redovisning

Biljettförsäljning via webben ger möjlighet att snabbt och enkelt köpa biljetter till kommunens arrangemang utan extra kostnader utöver det pris som står skrivet på biljetten. Säkerheten när det gäller bokning och betalning är mycket hög.

Det nya systemet innebär att kommunen får en enklare hantering och redovisning. Dessutom får kultur- och fritidsförvaltningen en bättre uppföljning av hur försäljningen går och kan därmed anpassa marknadsföringsåtgärder efter det.

Skanning av biljettens streckkod snabbar upp inpasseringen samtidigt som arrangören får bättre kontroll och bra statistik.

Scroll to Top