Siesta! 2013 är inställd

Av Redaktionen
Maj 22nd, 2013
0 Kommentarer
519 Views

Den senaste festivalen att kasta in handduken i den allt hårdare konkurrensen om sommarens festivalbesökare i Sverige är Hässleholms-festivalen Siesta!. En vecka innan festivalen skulle inledas så har bara 2400 biljetter sålts och organisatörerna har därför inget annat val än att ställa in årets festligheter. De ger följande meddelande till de som köpt biljett:

“I tio år har vi i Kulturföreningen Markan arrangerat Siesta!
Det har varit tio år fyllda av otroliga upplevelser som skapat fina minnen tillsammans med människor som blivit våra vänner för livet. Vi har skrattat och gråtit oss genom de här åren. Tagit ett steg i taget, lagt sten för sten för att bygga upp den vision, om att bringa kultur till Hässleholm, som vi burit med oss sen början.

Siesta! föddes ur ett behov, ur en efterfrågan och de senaste åren har vi stått brevid när våra föreningsfränder Hultsfredsfestivalen och Arvika fallit. Vi sörjde och led med dom, fullständigt medvetna om att ingenting någonsin får tas förgivet.

Så står vi här idag. I samma situation. Med samma sorg.

Som biljettförsäljningen ser ut nu, en vecka innan festivalen, så kan vi inte fullborda detta, utan vi tvingas ta det tyngsta av beslut och ställa in årets festival.

Ni kommer fråga varför vi väntat så länge med att ta det här beslutet och svaret är att vi trodde på våren och solen. Vi hoppades att det plötsligt skulle vända. Den kärlek vi fått genom alla kanaler och personliga möten fick oss kämpa in i det sista.

Vi vill be er, som tänkt besöka Siesta! 2013, att ha förståelse för den situation vi hamnat i. Vi ska göra allt som står i vår makt, för att ni ska få tillbaka de pengar ni lagt på att köpa biljett till årets festival.

Vi älskar er. Besökare. Funktionärer. Samarbetspartners. Artister. Sponsorer. Stöttepelare. Eldsjälar. Hässleholm. Utan er hade vi inte seglat det här skeppet i tio underbara år. Vi tackar er. Vi tackar för er tid, ert engagemang, er svett, era skratt och ert stöd.

Trots denna motgång är vi samma personer. Våra värderingar är desamma. Men i framtiden finns förändringen, framtiden är nu. Siesta! är inte framtiden.

Ur djupet av våra ledsna hjärtan tackar vi för er det som varit.

Tro, Hopp & Kärlek

Kulturföreningen Markans Styrelse”

Kommentering är stängd