Sick Puppies och Sahara Hotnights till Peace & Love

dollykollotMed knappt tre veckor kvar till festivalstart ansluter nu fler artister till sommarens upplaga av Peace & Love.
I släppet märks bland annat Jag är min egen Dolly Parton med bland annat Nina Persson, det alternativa rock/metalbandet Sick Puppies från Australien, Krunegårds nya projekt Serenades, Sahara Hotnights och den hyllade lokala hip hop-akten Prop Dylan.

Vi har ju redan bokat Bob Dylan så Prop Dylan känns också mer än rätt i år. Och att hylla Dolly genom Jag är min egen Dolly Parton blir även det en skön blandning, säger presschef Ronny Mattsson.

De 10 nya akterna:
Jag är min egen Dolly Parton
Sick Puppies (AU)
Serenades
Sahara Hotnights
Supersci
jj
Prop Dylan
Giana Factory (DK)
Marigold
Cavanaugh

Ibland finns det artister som sätter större prägel på ens musikaliska karriär än andra. En sådan artist är Dolly Parton. Det är just därför som Nina Persson, Helena Josefsson, Lotta Wenglén, Gudrún Hauksdóttir, Cecilia Nordlund och Vindla String Quartet har slagit sig samman. För alla i bandet har Dolly varit en står inspirationskälla och detta är en värdig hyllning som går under namnet Jag är min egen Dolly Parton.

De australiensiska alternativrockarna Sick Puppies bildades 1997 och har tre album i ryggen. De senaste släpptes 2009 men har nått Europa först i år. De spelar en kraftfull och energisk musik och blandar post grunge med såväl alternativ rock – som metal. De är helt enkelt ett band att hålla ögonen på inom rockgenren.

Vad händer när de två popsnörena Adam Olenius från Shout Out Louds och Markus Krunegård blickar mot den amerikanska västkusten och testar på soligt melankolisk stämsång av 70-talsmodell? Enligt oss uppstår magi och det är just därför vi har bokat duon Serenades till Peace & Love. I slutet av sommaren kommer debutalbumet men fram till dess får vi njuta av ep:n ”Birds” och den fantastiska spelningen på Peace & Love 2011.

Tre gånger har de varit här, och vi älskar det här bandet så mycket så självklart blir det en fjärde gång. Tjejerna från Robertsfors har under flera år visat hur riktigt välspelad rock ska låta och nu är de aktuella med det hyllade självbetitlade albumet. När Sahara Hotnights ställer sig på en scen så vet de som varit med förr att det handlar om en rejäl show.

Det Sundsvallsbaserade hiphopbandet Supersci har ena foten i den amerikanska östkusthiphopen från 90-talet och den andra i svensk jazz- och folktradition.
Supersci är med sitt jazziga sound, en av de mest ansedda svenska hiphopakterna just nu och vi är oerhört glada att de besöker oss igen. Senaste gången var nämligen 2008 då de bjöd på en fantastisk spelning med galna upptåg och skönt sväng.

Jj släppte sitt debutalbum 2009 och albumet blev hyllat av både svenska och internationella kritiker och utsågs det året till Best New Music av Pitchfork Media. Självklart gav de sig ut på en USA-turné tillsammans med det brittiska bandet The xx som därefter följdes av en kortare Europaturné. Just nu är gruppen mest aktuell med detn mixtape man släppte på självaste julafton 2010. ”Kills” heter samlingen och var det hetaste musikbloggarna i början av 2011.

Sverige kändes för litet och då är det dags att utvidga. Prop Dylan, eller Per Norén som han egentligen heter, riktar blickarna mot USA. Hip hop-artisten från Borlänge har nämligen börjat jobba med amerikanska producenter och management. Proppen har dessutom just kommit hem från staterna där han arbetat med DJ Premier som även jobbat med bland annat Christina Aguilera och Jay-Z.

När vissa av oss på Peace & Love var i Austin, på Roky Erickson’s Ice Cream Social, blev vi glada. Där såg vi nämligen ett riktigt bra band vid namn Giana Factory, tre danska tjejer, som lirar riktigt skön musik i stil med Bat for Lashes och Ladytron. Vi bokade på stört dem till sommarens festival i Borlänge och nu är de äntligen här. 2010 kom debutalbumet och efter det har Giana Factory gjort sig ett namn både hemma i Danmark och på den internationella arenan.

För dig som älskar attitydstark, bitterljuv och hoppfull elektronisk pop med influenser från det härliga 70-talet så är Marigold ditt förlovade land! Marigold har ett unikt sound som kryddas med snygga elektroniska element och samplingar som skapar en röd tråd genom musiken.
Du som var uppmärksam förra året kunde uppleva dessa herrar på festivalen redan då, nu är de här igen med oerhört starkt låtmaterial och en hajpad debutskiva i bagaget.

Cavanaugh bildades som låtskrivarprojekt 2005 och har sedan dess successivt utvecklats till ett band. En fyra man stark sättning som spelar ”powerpop” eller som det stereotypt brukar heta: ”en blandning mellan rock och pop”. Cavanaugh kommer från Borlänge och medlemmarna har spelat tillsamman i olika konstellationer sedan mitten av 90-talet.

Rulla till toppen