Sibille Attar skriver på för Stranded Rekords

sibille-attar-stranded

Sibille Attar är artist, sångerska, ett sällsynt djur med ett fridlyst punkarhjärta. Hon balanserar på livet som om det vore en tunn tråd, ser världen under lugg, ser allting fult och vackert och gör om det till sitt, tar utan att fråga. “The horrors and the whores”, hotellrum, piller och cigg, silar det genom sitt hjärta, ut till magiska låtar.

Hon har jämförts med en ung Patti Smith, PJ Harvey, Björk och Kate Bush och svenska artister som Håkan Hellström och Henrik Berggren och hyllats av trånande musikkritiker. PSL har utnämnt henne till den som kommer att förändra rock ‘n’ rollhistorien.

Sibille Attar föddes 1981. Hon växte upp i Örebro och stack till Stockholm när hon var 15. Sedan har hon hängt runt, bott perioder i Glasgow men är nu tillbaka i Stockholm.

Hon har varit aktiv under namnet Little Red Corvette och varit medlem i band som The Tourettes (2001-2008) och Speedmarket Avenue (2005-2009). 2010 blev hon medlem i [ingenting]. Hon har även medverkat på skivor som Let’s Get Out of This Country av Camera Obscura, Monty Python av Bear Quartet och Chocolate and Seafood av David Lindh.

Den 13:e juni släpper Sibille Attar debutsingeln ”Alcoholics”, hämtad från kommande EP:n ”The Flowers Bed” som släpps i augusti. “Alcoholics” premiärspelas redan nu på måndag den 11:e juni kl.19:30 i Musikguiden i P3.

Scroll to Top