Shout Out Louds ger sig ut på världsturné

Den 27 februari 2013 släpps Shout Out Louds fjärde album ”Optica”. Det blir lite av ett jubileumsår då det är hela 10 år sedan debutalbumet ”Howl Howl Gaff Gaff” släpptes 2003. Det nya albumet är inspelat under 18 månaders tid i en studio i Stockholm och för första gången producerar bandet själva, tillsammans med Johannes Berglund. ”Optica” skiljer sig mycket från det föregående albumet ”Work” (2010) som spelades in under ett par veckor i en studio utanför Seattle, USA.

”Optica” är ett luftigt album, fyllt med stråkar, flöjter, tromboner och trumpeter som tydligt vittnar om ett band med lång erfarenhet, stort självförtroende och en dos experimentlusta.

Shout Out Louds berättar själva om albumet och processen:

”Vi ville inte behöva visa respekt för någon utomstående den här gången, vi ville vara fria att göra precis som vi kände hela vägen. Så vi valde att producera själva för första gången, tillsammans med vår vän Johannes Berglund. Att kunna komma och gå i hans studio ungefär som vi ville under så lång tid och att få använda honom som en insiktsfull och tålmodig sjätte bandmedlem mer än som en utomstående auktoritet var ett idealiskt upplägg för det vi ville göra. Vi hade inte stakat ut någon tydlig linje i förväg. Vi bestämde oss bara för att för en gångs skull inte oroa oss över vart vi var på väg, vi litade på att det beslutet i sig skulle hjälpa oss att hamna rätt, och på att ”rätt” inte behöver innebära det förväntade, eller ens något riktigt…rimligt. Vi lade prestige och teknik helt åt sidan till förmån för energi och känsla. Det var en annorlunda och väldigt obunden process som nog hörs rätt väl albumet igenom. Det kommer nog att höras live också, vi är extremt redo att åka ut och spela”.

Låtlista ”Optica”:
1. Sugar
2. Illusions
3. Blue Ice
4. 14th of July
5. Burn
6. Walking In Your Footsteps
7. Glasgow
8. Where You Come In
9. Hermila
10. Chasing the Sinking Sun
11. Circles
12. Destroy

Rymdvideo till ”Blue Ice”
I förra veckan uppmärksammades Shout Out Louds när de släppte nya låten ”Blue Ice” delvis på vanligt sätt, men framför allt med de 10 st exklusiva och limiterade isvinyl-boxarna.

Nu har ”Blue Ice” även fått en riktig video. Regisserad och animerad av Johan Toorell (www.boldfaces.com) tar den med oss på ett rymdäventyr.

Efter albumsläppet drar Shout Out Louds ut på sedvanlig världsturné som även tar bandet till USA och Kanada.

Konsertdatum i Skandinavien
6 april – Stockholm – Berns
9 april – Köpenhamn – Vega
10 april – Oslo – Parkteatret
11 april – Göteborg – Pustervik
12 april – Malmö – KB

Mer information om Shout Out Louds Sverige-spelningar

Rulla till toppen