Shining turnerar i Nordamerika i januari

shining

Det kontroversiella black metal-bandet Shining från Halmstad kommer i januari att ge sig ut på en drygt tre veckor lång turné i USA och Kanada tillsammans med grekiska SepticFlesh och det polska dödsmetallbandet Behemoth vilka har haft stora framgångar de senaste åren och sålt både guld och toppat listorna i hemlandet.

Bandets ledare Adam ”Nergal” Darski och basist Tomasz ”Orion” Wróblewski intervjuades nyligen av amerikanska Decibel Magazine och berättade då att de funderat på att flytta från sitt hemland:

”Ju fler platser vi ser desto mindre känner vi en koppling till där vi bor. Alla dessa verkar mer attraktiva än Polen men man vänjer sig vid den plats där man bor och det är svårt att flytta. Men, ja, det är möjligt.”, berättar Orion.

Darski fortsätter:

”Jag kan inte förstå varför människor kommer till Polen och säger ’Åh, det här landet är så vackert och människorna är så trevliga.’. Jag svarar ’Nej, människorna är inte trevliga. Det är bara en fasad. De låtsas. Djupt inne i deras hjärtan så är de onda människor.’. Du förstår, människorna i det här landet är väldigt bakåtsträvande och väldigt konservativa. Växer man inte upp här så känner man inte till verkligheten och kommer aldrig att göra det.”

Shining bildades i 1996 Halmstad och har gjort sig kända för sina kontroversiella texter som till största delen är skrivna på svenska och handlar om självdestruktivitet. De släppte sitt sjätte album ”VI – Klagopsalmer” i juni i år genom franska Osmose Productions och har sedan dess tecknat ett nytt kontrakt med det branschledande norska skivbolaget Indie Recordings.

Scroll to Top