Shakira tilldelas MTV Ema 2010 Free Your Mind Award

shakira-2010Superstjärnan Shakira tilldelas MTV EMA 2010 Free Your Mind Award. Hon får priset för sitt hängivna arbete för att alla barn i världen ska ha rätt till utbildning.

Med Free Your Mind Award vill MTV uppmärksamma viktiga sociala frågor. Priset tilldelas en person eller en organisation som på ett enastående sätt har bidragit i kampen mot intolerans, fördomar och sociala orättvisor.

Idag finns det 69 miljoner barn i världen som av olika anledningar inte går i skolan. Shakira har engagerat sig i frågor som rör utbildning under hela sin karriär och hon är övertygad om att det går att förverkliga drömmen om att alla barn ska ha rätt till utbildning.

Utan en utbildning hade mina drömmar förmodligen inte slagit in, säger Shakira. Utbildning är ett effektivt verktyg för att hjälpa barn ut ur fattigdom och borde vara en rättighet för alla och inte ett privilegium för några.

Shakira har varit med och grundat välgörenhetsorganisationer vars syfte är att utveckla och finansiera utbildningsprogram i utvecklingsländer. År 2003 blev hon utnämnd till “Goodwill Ambassador” för UNICEF och till fotbolls VM som hölls i Sydafrika tidigare i år var hon ambassadör för kampanjen 1Goal. Med sin superhit Waka Waka hjälpte hon till att sprida kampanjens budskap – utbildning till alla. Intäkter från singeln gick till byggandet av 20 FIFA Football for Hope Centres i missgynnade områdena runt om i Afrika.

MTV är stolta över att tilldela Shakira MTV EMA 2010 Free Your Mind Award och där med uppmärksamma hennes arbete för denna livsviktiga fråga.

Scroll to Top