Shady Town släpper ny singel

Det erfarna, men relativt nystartade Sundsvallsbandet Shady Town släpper i dagarna sin andra singel – Don’t Leave. Ny medlem sedan den första singeln Good Place To Fade Away är multi-instrumentalisten Henrik Olofsson (I’m From Barcelona, Pledge m fl), vars lap steel-spel lyfter bandets sound ännu en nivå.

Don’t Leave är skriven, och sjungs av Eric Asplund. ”Låten handlar om en relation, om hur den tar fart och tar slut. Det är något som de flesta varit med om och kan relatera till. I detta fall är det från mina egna erfarenheter, något som jag tror bidrar till känslan i låten”, säger Eric.

Under vintern har bandet fokuserat på studioarbete och planerar nu en rad singelsläpp på det egna bolaget Shady Music. Bandet spelar in, producerar, mixar och mastrar själva. ”Vi har tillräckligt med erfarenhet och kunskap i bandet, så vi gör det här i en riktig DIY-anda. Planen är att det ska komma ett album i höst, men fram till dess släpper vi en låt i taget. Don’t Leave är andra singeln och vi är otroligt stolta över den. Förutom våra första singelsläpp planerar vi att droppa ut några låtar till under våren och sommaren. Parallellt med detta tänker vi också göra några livespelningar. Det ser ljust ut på alla fronter”, säger Eric om de närmsta framtidsplanerna.

Scroll to Top