Shadow Shadow gör livedebut

Goda nyheter! Shadow Shadow, aka Mattias Friberg, släpper sin debutskiva ”Riviera” på INGRID den 3 juni och gör sin första spelning någonsin om nästan precis två veckor. Fritt inträde, inga ursäkter, ses på plats!

Konsertdatum
15 april – Stockholm – Mosebacke Etablissement – GRATIS INTRÄDE

Shadow Shadow uppstod 2009 när Mattias bestämde sig för att ta en paus från sitt tidigare liv som kringflackande musikant längs Europas motorvägar. En liten stuga på den skånska landsbygden inreddes med elektronik och tapetserades med bilder på huggtänder, mjuka tassar och vassa klor. Där inne började ett knastrigt alster växa fram som inte skulle se dagens ljus på väldigt länge.

Efterhand anslöt fler människor för att smycka ut kollaget, så som Britta Persson, Sibille Attar, Kicki Halmos, Nina Kinert, Per Nordmark, Karl Arvidson och Johannes Borgström.

Efter fyra år uppstod till slut i kretskortens inre något slags konsensus och en nio låtar lång avkomma reste sig och såg på världen med skum blick.

”Riviera” är en berättelse om stadens snårighet och viddernas karghet. En titel som i ett ord framkallar ljuva bilder men även onda förebud. Som ett dyrt smycke på en bränd hand skvallrar ordet riviera om vår tids farsoter, må dessa vara de privilegierades glupskhet eller människodjurets besatthet kring ytliga ting. Eller varför inte dess civilisationslånga vanföreställning om sin egen oförstörbarhet?

/Julius Krakow

Scroll to Top