Seremedy släpper ny singel och video

Svenska visuella rockbandet Seremedy från Sundsvall släpper singeln NO ESCAPE 18 juli. Debutalbumet “Welcome to our MADNESS” släpps 25:e juli i Japan (Universal) och den 8:e augusti i Sverige på Ninetone/Universal.

I Sverige firas släppet med ett releasegig på Klubben i Stockholm Lördagen den 4 augusti. Albumet kommer att finnas exklusivt på plats – redan 4 dagar innan släpp.

Seremedy är ett ungt visuellt rockband med en androgyn och extravagant look. De kombinerar sitt moderna Pop/Metal-sound med en tvåsidig syn på världen. En är tung, mörk och aggressivt melodisk. Den andra är färgrikare och gladare.

Singeln : NO ESCAPE ute 18 Juli

Album : Welcome to our MADNESS – ute 8 AUG

Debut-EP:n ”Seasons Will Change” släpptes förra året och fick mycket uppmärksamhet både i Japan och Sverige.

Trots att bandet bara funnits i lite över 2 år har de redan hunnit med 2 Japanturnéer, spelat i Ryssland och blivit ett populärt band på Japankonvent i Sverige, inkluderat UppCon i Uppsala, NärCon i Linköping och MeuwCon i Stockholm med galna signingssessioner liknande stora pojkbands.

Två Japan-turnéer gjordes under 2011 där de bl.a. gjorde ett framträdande på “V-rock festival” – Japans största festival i genren med över 15 000 besökare. 25 JULI släpper Universal Japan deras debutalbum och fler turnéer i Japan och Europa väntar.

YOHIO´s framfart i JAPAN
En av medlemmarna i Seremedy har redan en påbörjad solokarriär i Japan – den 16-åriga gitarristen och låtskrivaren YOHIO. Han är svensk men skriver och framför sina låtar på japanska.

Han började spela gitarr när han var 11 år och shreddar numera neoklassiska solon likt Yngwie Malmsteen iklädd klassisk lolitadress, sjungandes på japanska. Kan tyckas vara en märklig kombination i väst men i Japan fullt accepterat.

Hans snabba gitarrspel är mycket uppmärksammat av gitarrtidningar i Japan och han är helsponsrad av gitarrmärket ESP. Hans solodebut EP släpptes redan i april av Universal JAPAN och han har uppmärksammats stort i japansk och asiatisk media med bl.a ett flertal nationella tv-framträdanden. Nyheten om YOHIO´s och Seremedys framfart i Japan har också snappats upp av bl.a. CNN och Yahoo News.

Scroll to Top