Sepultura står upp för miljön

Sepultura
Sepultura

De brasilianska metalveteranerna Sepultura blir pionjärer i hemlandet när de nu beslutat sig för att genomföra en koldioxidneutral Europa-turné vilken inleddes den 3 april i franska Annemasse. Det blir en av bandets mest intensiva turnéer med inte mindre än 68 spelningar i 17 länder. Sepultura besöker Sverige i sommar den 9 juli då de uppträder på festivalen Rockweekend utanför Söderhamn.

Enligt beräkningar gjorda av Instituto Triangulo de Desenvolvimento Sustentável så orsakar Sepultura under en normal turné utsläpp av omkring 400 ton koldioxid.

”När vi hörde att bandet genererar så mycket förorening blev vi rädda”, säger Sepulturas gitarrist Andreas Kisser. ”Vi har tänkt på att minimera vår påverkan under många år men det var omöjligt. Idag är det inte bara möjligt utan också nödvändigt.”

Han säger vidare:

”Vi är väldigt nöjda med att vara pionjärer i Brasilien och hoppas att vår inställning kommer att inspirera andra artister att göra samma sak.”

Sepultura kommer under andra hälften av sin turné att sälja tröjor tillverkade av PET-fibrer och Instituto Triangulo kommer i Sepulturas namn att plantera omkring 5000 träd i hemlandet.

Rulla till toppen