Semifinalister till solistpriset klara

solistpriset-2010

Nu är det klart vilka som går vidare till semifinal i den prestigefyllda tävlingen om Solistpriset 2010. 16 unga musiker och sångare har tävlat i kvartsfinalerna den 24 och 25 november på Nybrokajen 11 i Stockholm, och följande åtta går vidare till semifinal den 16 och 17 mars på samma scen:

Lucas Brar (gitarr) Anna Christensson (piano), Peter Friis Johansson (piano), Per Gross (blockflöjt) Christina Larsson Malmberg (sång), Shuji Ono (slagverk), Elina Sirone (piano), Sara Övinge (violin)

Solistpristävlingen, som genomförs för elfte gången, har som syfte att stimulera och belöna unga musiker och sångare i början av deras karriärer. Solistpriset 2010 är ett samarbete mellan Kungl Musikaliska Akademien, Rikskonserter och Göteborgs Symfoniker som framträder med de tre finalisterna i Göteborgs Konserthus den 12 maj, då vinnaren utses.

Juryn bedömer såväl den musikaliska prestationen som själva framförandet. Den som till slut står som vinnare får 100 000 kr i pris och de två övriga finalisterna får 25 000 kr vardera.

Kvartsfinaljuryn bestod av ledamöter ur Kungl Musikaliska Akademiens stipendienämnd med Thomas Jennefelt som ordförande. Övriga ledamöter var Anita Soldh, Staffan Scheja, Elemér Lavotha, Clas Pehrsson, Tale Olsson och Knut Sönstevold.

Solistpristävlingen genomförs vartannat år och vinnare 2008 var sångerskan Ida Falk Winland. I början av 2010 gör hon en turné för Rikskonserter och kommer ut med en CD på Rikskonserters skivmärke Caprice Records.

Scroll to Top