See Muse live på TV imorgon

muse-2010

MTV ger dig ett frikort till de mest exklusiva spelningarna från hela världen via MTV World Stage. Varje fredag klockan 21.00 sänder MTV en livekonsert under en hel timme på kanalen. Under hösten ger MTV dig även chansen att komma artisterna nära inpå livet i Storytellers och Behind the Music. Nu på fredag den 3 september är det premiär för Muse livekonsert från Rock am Ring – festivalen i somras. Denna grymma och kritikerrosade livekonsert följs sedan av Storytellers med Foo Fighters.

Missa inte Matthew Ballamys personlighet explodera på scenen eller Dave Grohls inspirerande historia om hans musikkarriär – på MTV nu på fredag med start 21.00!

Muse är en brittisk popgrupp som består av de tre medlemmarna Matthew Bellamy. Christopher Wolstenholme och Dominic Howard. Gruppen är framför allt kända för sina spektakulära livespelningar och sin kombination av omaka genres såsom klassisk musik, electronica, hårdrock och R & B.

Muse internationella genombrott kom i samband med att de fick uppträda som huvudakt på Glastonburyfestivalen 2004. Det är just som liveband som de har gjort sig kända. Konserterna är oerhört självutlämnande och fulla av sprudlande energi. Muse har också som regel väldigt avancerade scenbyggen, vars syfte är att ge publiken en visuell upplevelse med stora bildskärmar och filmklipp. Matthew Bellamy (sångaren) är känd för sitt personliga sätt att röra sig på scenen och bandet lyckas alltid få sin publik att känna sig delaktiga i showen.

2007 var ett lyckosamt år för Muse. De blev det första bandet att sälja ut nybyggda Wembley Stadium och spelade inför totalt 180 000 åskådare två kvällar i rad. Denna konsert har blivit utnämnd av världens bäst säljande veckomagasin för musik, Kerrang!, till ”den bästa konserten någonsin”. Flera andra hyllade dessa konserter, bland annat NME och Rolling Stone.

Muse återvänder till Wembley för en tvåkvällars spelning nu i september. Under de senaste 10 åren som Muse varit aktiva har de erhållit totalt 18 utmärkelser för världens bästa liveband.

Vill du se vad alla pratar om? Missa då inte Muse livekonsert på MTV World Stage nu på fredag den 3 september klockan 21.00 från Rock am Ring – festivalen i somras.

Dave Grohl bildade Foo Fighters 1995 som ett soloprojekt efter splittringen av Nirvana 1994. Under Grohls fyraåriga tid som trummis i bandet skrev han många låtar som han valde att behålla för sig själv. 1992 släppte han en demokassett,”Pocketwatch”under pseudonymen ”Late!”, som innehöll många låtar som senare dök upp på Foo Fighters Album.

Foo Fighters har hittills släppt sex album, men ryktet säger att de nu i höst släpper ett nytt album. Utöver gruppen Foo Fighters medverkar Dave Grohl samtidigt med bandet Them Crooked Vultures tillsammans med Josh Homme från Queens of the Stonage och Led Zeppelin-basisten John Paul Jones.

Några av Foo Fighters mest kända låtar är: ”Big Me”, ”Monkey Wrench”, ”Everlong”, ”Learn To Fly”, ”All My Life”, ”Times Like These”, ”DOA”, ”Best of You” och ”The Pretender”. Dessa kommer du bland annat att få se dem framföra i Storytellers samt få ta del av deras egna historier om hur det är att vara en Foo Fighter och vad som har gjort att de blivit sådana fighters.

Missa inte Storytellers med Foo Fighters, nu på fredag på MTV klockan 22.00!

Rulla till toppen