Seasick Steve till Stockholm

Seasick Steve
Seasick Steve

Seasick Steve är mannen som med en tresträngad gitarr har fått världens musikkritiker att sjunga lovsång. Han sjunger som en repigare version av 50-talets bluesidoler och skriver låtar och berättar historier som ingen annan. Boka in den 21 februari i kalendrarna, då ser vi Seasick Steve på Debaser Medis i Stockholm. Biljetterna släpps imorgon den 11 december.

Historien om Seasick Steve är egentligen alldeles för lång för att hinna dras i sin helhet ett pressmeddelande. Den börjar för länge sedan, när Steve som 13-åring rymmer från hemmet i Oakland. Hemlös och utan personbevis tar han de jobb som går att få. Historien fortsätter med ett 70-tal där Steve drar runt i världen och spelar för småpengar på gatan. Den berättar om ett 80-tal där Steve med en norsk fru vid sin sida gör inhopp i inspelningsstudios i Tennesee men slutar ”because there was this whole country and western, Christian bullshit thing goin’ on down there”. Vidare till ett 90-tal där Steve supportar RL Burnside och spelar in skivor med en lång rad grungeband.

Det är under 00-talet som Steve blir sjösjuk på en båt utanför Norges kust och blir tilldelad aliaset Seasick. Några år senare kommer Steves första egna album. Strax därefter, 2004, drabbas Steve av en hjärtattack. Han räddas av sin fru, men är själv övertygad om att han aldrig mer ska kunna spela musik.

Inte långt senare börjar Steve ändå plinka på en tresträngad, hembyggd gitarr. De toner som hörs från köket i familjens hem i Oslo är grunden till albumet Dog House Music som släpps 2006. I samma veva gör Steve ett omtalat framträdande hos Jools Holland, blir ett måste på den europeiska festivalsommaren 2007 och vinner utmärkelsen Best Breakthrough Act på Mojo Awards samma år.

I november i år släpptes Seasick Steves tredje fullängdare, Started Out With Nothing And Still Got Most Of It Left, på Warner Music. På skivan hörs bland andra Nick Cave och hans Grinderman. Nu är det dags för turné.

”The kids who come to my shows don’t know nothin’ about Charley Patton or Son House. They just know it rocks.” Seasick Steve

Sagt om Seasick Steves Started Out With Nothing And Still Got Most Of It Left:

”(…) så bra att jag nästan gråter.” GP, Jan Andersson

”Det här låter nämligen så bra att man kan misstänka att den gode Steve för intäkterna åtminstone kommer att ha råd att låta sin norska fru sluta sitt sketna jobb på ett ålderdomshem i Norge…” Sonic, Lennart Persson

”Seasick Steve hör till de mest genuina bluesgubbar som har skivdebuterat på 2000-talet.” DN, Nils Hansson

Konsertinfo:

21.2 Stockholm, Debaser Medis

Biljettinfo:

Biljetterna kostar 195 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Debaser: www.debaser.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Rulla till toppen