Se Red Hot Chili Peppers live imorgon

red-hot-chili-peppers

Varje fredag klockan 22.00 sänder MTV en livekonsert under en hel timme på kanalen. Nu på fredag den 12 mars klockan 22.00 är det dags för
Red Hot Chili Peppers spelning från Milano 2006.

MTV ger dig ett frikort till de mest exklusiva spelningarna från hela världen via MTV World Stage. Där bjuder de på konserter från några av världens mest populära artister från flera olika genrer. Nu på fredag är det dags Red Hot Chili Peppers livekonsert från Milano 2006.

Red Hot Chili Peppers bildades i Los Angeles 1983. Bandet skulle endast uppträda en gång som förband till Tim Allen på klubben Rhythm Lounge. De hade endast förberett en låt, ”Out in LA” som sångaren Anthony Kiedis rappade till och de övriga bandmedlemmarna improviserade musikaliskt. Uppträdandet fick ett så pass bra mottagande att klubbägaren bad bandet att uppträda igen nästkommande vecka. Strax därefter signade de ett skivkontrakt.
Deras första album, The Red Hot Chili Peppers släpptes 1984. Den var dock ett kommersiellt misslyckande. Albumet såldes endast i ca 25 000 exemplar och lyckades inte göra något avtryck på någon av de större listorna i USA. Kort därefter följde diverse avhopp från medlemmar samt värvning av nya förmågor. Nästkommande albumen, Freaky Style och The Uplift Mofo Partyplan med de nya bandmedlemmarna ledde i sin tur till succé följt av flera succéalbum och hits under både 90 – och 00 – talet.

Red Hot Chili Peppers har sålt över 55 miljoner album världen över. Deras musik är en mix av funk, pop, punk och grunge. Många grupper har blivit influerade av deras musik, Offspring och Sugar Ray för att nämna några.

MTV World Stage kommande konserter:

• 19 mars – Lady Gaga och Black Eyed Peas, konsert från Malta.
• 26 mars – Artic Monkeys, konsert från Valencia, Spain.
• 2 april – Nirvana, konsert från Reading, England.
• 9 april – Foo Fighters, konsert från Wembley Arena, London.
• 16 april – Linkin Park feat Jay – Z, konsert från Milton Keynes.

1 reaktion på ”Se Red Hot Chili Peppers live imorgon”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top